UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-08-06 14:41

Labdarúgás: csődöt jelent a magyar fiatalokat foglalkoztató osztrák csapat

A 19 éves Majnovics Martint és a 20 éves Borsos Filipet is foglalkoztató labdarúgócsapat, az SV Mattersburg nem indulhat az osztrák első osztályban a következő idényben.

Az 1922-ben alapított, az élvonalban 2003 óta megszakítás nélkül szereplő Mattersburg a július közepén véget ért idényben az élvonal 10. helyén zárt, és ugyan kiharcolta a bennmaradást, de gondjai akadtak az induláshoz szükséges bankgaranciák felmutatásával – számol be az NSO.

Borsos Filip (balra) és Majnovics Martin  •  Forrás: Instagram/Mattersburg
Borsos Filip (balra) és Majnovics Martin • Forrás: Instagram/Mattersburg
A klub szerdán közleményt adott ki, melyben sajnálattal közölte, csődöt jelent és ezzel lemond az első osztályú tagságáról. A néhány százalékban még mindig magyarok lakta Burgenland tartományban található nagymartoni klubnak a történelme során több magyar futballistája is volt – megfordult a gárdánál többek között Waltner Róbert, vagy éppen Csizmadia Csaba. Jelenleg a második csapatában szerepel két magyar játékos, a 19 éves utánpótlás-válogatott védő, Majnovics Martin, illetve a 20 éves támadó, Borsos Filip. A 2019–2020-as évadban mindketten bemutatkoztak a felnőttgárdában. Az előző kiírásban utolsó helyen végző WSG Tirol így a következő idényben is az élvonalban szerepelhet. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.