UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-08-11 10:45

Labdarúgás: „Tehetséges fiatalból követendő példa" – szerződést hosszabbított Szendrei Norbert

További három évig erősítheti a Budapest Honvédot a koronavírus-járvány okozta kényszerszünet után az együttes kezdőcsapatába berobbanó Szendrei Norbert. A 20 éves utánpótlás-válogatott középpályás jelenleg éppen sérüléséből lábadozik, ettől függetlenül már most követendő példa az NB I-es szereplésről álmodozó kispesti fiataloknak.

Bár a Budapest Honvéd első csapata hétfőre pihenőt kapott, Szendrei Norbert mégis ott volt a klub központjában. És nem véletlenül: az utánpótlás-válogatott középpályással ugyanis szerződést hosszabbított a kispesti klub, így további három évig erősítheti a Honvédot. „A csapat megerősítése szempontjából az új igazolások mellett az egyik legfontosabb dolog, hogy megtartsuk az értékeinket – mondta Kun Gábor, a Budapest Honvéd ügyvezető igazgatója a klub honlapjának. – Norbi a saját akadémiánkon nevelkedett, emellett többször, például a kupadöntőn is bizonyította tehetségét. Egy újabb jó példa a fiataljainknak, hogy stabil, jó teljesítménnyel be tudják játszani magukat a csapatba. Sajnáljuk, hogy jelenleg sérüléssel bajlódik, de hiszünk benne és szerintünk a lehető legjobb helyen van a további fejlődése szempontjából.” Szendrei Norbert 2018 májusában, 18 évesen, a Videoton ellen debütált az NB I-ben, kezdőként pedig a Ferencváros otthonában játszott először. A 2019–2020-as idény előtt hét első osztályú mérkőzése volt, amelyhez a koronavírus-járvány okozta kényszerszünet utáni időszakban nyolcat tett hozzá, a Debrecen ellen pedig az első gólját is megszerezte, parádés megoldást választva. „Fiatalon már kaptam profi szerződést, de felnőttként ez az első, nagyon boldog vagyok, fontos lépés a karrieremben ez a megállapodás – mondta mosolyogva az aláírást követően Szendrei Norbert. – A koronavírus utáni időszak volt mindennek az alapja, ha akkor nem sikerül megragadni a lehetőséget, akkor elképzelhető, hogy most nem állok itt. Az előző bajnokság korábbi részében az NB III-as csapatban játszottam, de végig ott lebegett előttem a cél, hogy meghatározó tagja akarok lenni a Honvédnak, ez adott motivációt egy-egy nehezebb pillanatban is.”

Szendrei Norbert (balra) a jövőben is meghatározó játékosa maradna a Honvédnak Forrás:  honvedfc.hu
Szendrei Norbert (balra) a jövőben is meghatározó játékosa maradna a Honvédnak Forrás: honvedfc.hu
Az ifjú középpályás immár több mint nyolc éve a Honvéd labdarúgója, az U13-as csapattól kezdve járta végig a ranglétrát, az ő pályaíve, kitartása is jó példa lehet a fiatalok számára, és az is, hogy amikor ott van az ember előtt a lehetőség, akkor meg kell ragadni, élni kell a bizalommal. „Az elején még szoknom kellett a felnőttfutballt és elsősorban nem a felnőtt ellenfelek miatt, hanem a sok néző volt szokatlan, de ezen is túllendültem, és eljutottam oda, hogy csak a játékra koncentrálok – hangsúlyozta a Magyar Kupa-győzelemben is fontos szerepet játszó Szendrei Norbert. – Ami az öltözőt illeti, szerencsére ott is sikerült beilleszkednem, ami szintén nem könnyű egy fiatal játékosnak, viszont elmondhatom, hogy bár nem tudom, máshol milyenek a viszonyok, a Honvédnál mindenki nagyon segítőkész volt velem.” A 20 esztendős játékos jelenleg combsérüléssel küzd és rehabilitációs munkát végez, de elmondta, teljes gőzzel dolgozik annak érdekében, hogy mihamarabb egészséges legyen, és újra a csapat fontos tagjaként lépjen pályára. Immár új szerződéssel a birtokában – így lesz a tehetséges fiatalból követendő példa. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.