UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2020-08-13 14:25

Tenisz: Tóth Amarissa a lelki gátakat is legyőzte

A teniszezők U18-as országos bajnokával, Tóth Amarissával beszélgetett a klubja, az MTK Budapest honlapja; a fiatal kifejtette, az is kérdéses volt, hogy pályára lép a versenyen, hiszen néhány nappal az előtt veszítette el edzőjét, Borsos Olivért. Hiába nyerte meg az ob-t, a veszteség, ami mestere halálával érte, sokkal nagyobb…

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, múlt héten U18-as országos bajnokságot rendeztek a Park Teniszklubban, ahol a lányok mezőnyében nem történt különösebb meglepetés: az MTK Budapest két versenyzője, az első kiemelt Szabanin Natália, valamint a második helyen rangsorolt Tóth Amarissa jutott el a fináléig. Az aranyéremről döntő ütközetben végül utóbbi 6:1, 6:2-re győzedelmeskedett.

Tóth Amarissa a lelki gátakat is legyőzte Forrás: MTK Budapest
Tóth Amarissa a lelki gátakat is legyőzte Forrás: MTK Budapest
„Lelkileg nagyon nehéz volt odaállnom erre az ob-ra – magyarázza az MTK Budapest honlapjának megkeresésére a bajnok Tóth Amarissa. – Néhány napja vesztettem el az edzőmet, Borsos Olivért, és ezt a tragédiát nemigen tudom feldolgozni. Padlóra kerültem én is, mint mindenki, aki valamilyen formában együtt dolgozott vele. Abban sem voltam biztos, hogy elindulok az ob-n, aztán úgy voltam vele, hogy már csak miatta is össze kell kapnom magam. Kötelességemnek éreztem, hogy játsszak!” Úgy tűnik, mentálisan nagyobb kihívás előtt állt a 17 éves játékos, mint fizikailag vagy a tenisztudást nézve. „Ez így igaz, bár hozzá kell tenni, hogy a három legjobb korosztályos versenyző ott volt ezen az ob-n, szóval a lehető legerősebb mezőny gyűlt össze. Szerencsére nekem végig kijött a lépés, úgy gondolom, hogy a döntőben is jól játszottam. Konkrétan erre a versenyre nagyjából két hetet készültem, de mivel a karanténidőszakban is teniszeztem és Hajdúszoboszlón is pályára léphettem néhányszor, erős felkészülés volt mögöttem. De valóban, lelkileg nem könnyű mérkőzést vívni akkor, amikor ilyen tragédia történik a környezetedben. Arra is kíváncsiak voltunk, mit várhatunk Amarissától a folytatásban, de a legtöbb teniszezőhöz hasonlóan ő is csak homályosan látja a hogyan továbbot. „A US Open juniortornáját az idén biztosan nem rendezik meg, ez már fix, talán a junior Roland Garrost igen, de majd meglátjuk. Igazából most gőzerővel készülök a szeptemberre, amikor is elvileg beindulnak a nemzetközi versenyek. A lényeg, hogy mindig készen álljak, ha képbe kerül egy-egy komolyabb kihívás.” További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.