UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2020-08-16 12:07

Vívás: Muhari Eszter abban bízik, hogy kijut a tokiói olimpiára

A Budapesti Honvéd ötszörös utánpótlás Európa-bajnok párbajtőrvívója, a 17 éves Muhari Eszter nehezen fogadta el, hogy törölték az idei junior-világbajnokságot, a nehézségek ellenére mégis csak előre tekint.

A legtöbb vívóklubban a július a pihenésről szólt, ez azonban nem teljesen igaz az ötszörös utánpótlás Európa-bajnok, kadétvilágbajnok párbajtőrözőre, a 17 éves Muhari Eszterre.

Muhari Eszter nem lazsált a nyáron Forrás: Leon Paul London
Muhari Eszter nem lazsált a nyáron Forrás: Leon Paul London
„A juniorválogatottal heti háromszor edzettünk a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a múlt hónapban. Leginkább alapoztunk, de a lábmunkánk fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektettünk, hiszen a nálunk jobbnak vélt csapatokkal szemben ebben van lemaradásunk. Augusztus elején mentem vissza a klubomba, a Honvédba, és meglepődtem, hogy senki nem dolgozott júliusban. Úgy vélem, részemről ez nem baj; ennyivel előrébb járok a felkészülésben” – meséli honlapunknak a fiatal. Eszternek egyébként volt ideje kikapcsolódni a heti három edzés mellett. Kétszer járt a Balatonnál: előbb a családjával utazott Badacsonyra három napra, majd a válogatott tagjaival Balatonszemesen kapcsolódott ki négy napot. Persze volt mit kiheverniük a lányoknak: a nemzetközi szövetség nemrégiben bejelentette, elmarad az idei Salt Lake City-i utánpótlás-világbajnokság. „Nagyon szomorú voltam. A versenyt eredetileg április elejére tervezték; ezt előbb halasztották a koronavírus-járvány miatt. Nagyon bíztunk abban, hogy bepótolják a viadalt, sőt mindenki azt mondta; valószínűleg még az idén vívhatunk a vébén, ez mégsem történhet meg. Fel kellett dolgoznunk, de úgy tekintek a jövőre, hogy előbb-utóbb úgyis bizonyítanom kell a nemzetközi porondon, úgyhogy addigra készen szeretnék állni.” Muhari úgy tudja, idehaza először október végén, a felnőtt Magyar−kupa-fordulóban léphet pástra, a nemzetközi erőpróbákról viszont továbbra sincs információja. „Csapatban már nincs, egyéniben viszont még lehet esélyem arra, hogy kijussak a tokiói olimpiára, amit nagyon remélem, hogy meg is tartanak. Ehhez a világkupa-versenyeken ki kellene harcolnom a zóna kvalifikációs versenyen való indulás jogát, amit aztán meg kellene nyernem. Bízok magamban, látok realitást arra, hogy ezt megcsinálom.” Eszternek ehhez a 2016-os riói játékok bajnokát, Szász-Kovács Emesét kellene megelőznie idehaza. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.