UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2020-08-19 19:51

Torna: Balázs Krisztián hamar visszanyerné formáját a kéztörése után

Az FTC-Telekom 18 éves tornásza, Balázs Krisztián újra edz a csuklótörése után, és bízik benne, szépen búcsúzhat a korosztályos éveitől az ifjúsági Európa-bajnokságon.

Az ifjúsági fiú tornászválogatott egyik részével készül a Központi Tornacsarnokban az ifjúsági olimpiai, junior vb-, és EYOF-bronzérmes Balázs Krisztián is. Az FTC-Telekom 18 éves ígérete az utolsó korosztályos évében még szeretne részt venni egy utánpótlás-világversenyen, erre a koronavírus-járvány miatt decemberre halasztott bakui ifjúsági Európa-bajnokság adhat lehetőséget. A felkészülést azonban nemrégiben sérülés szakította félbe.

Balázs Krisztián és Nagy Zoltán Fotó: Freschli József/MATSZ
Balázs Krisztián és Nagy Zoltán Fotó: Freschli József/MATSZ
„A gyűrűről akartam leugrani, és a jobb kezemmel el is tudtam engedni a karikát, de a bal beragadt. Fennmaradtam, nagyot rántott rajtam, és a singcsontomból leszakadt egy darab a csuklómnál” – mesélte akkor a sportoló, aki már újra visszatért a terembe. „Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy edzhettem a klubban a karantén alatt is, viszont a végén eltörtem a kezem. Hathetes rehabilitációra számoltam, de most két és fél hónapnál tartok. Sajnos, még nagyon hátráltat a sérülés, most kezdek visszajönni, de a jó formámtól elég messze vagyok. Az Eb-vel  kapcsolatban nem szeretnék jósolgatni. Ha fel tudok készülni és egészséges leszek, akkor jó eredményt érhetek el, mert olyankor szívvel-lélekkel csinálom.” Ha az eredeti időpontban, nyáron rendezik meg a kontinensviadalt, akkor Krisztián remek állapotban vett volna rajta részt, hiszen már igen korán, tavasszal kiemelkedő formát mutatott. Edzője, Nagy Zoltán szerint a kéztörés után szinte mindent újra fel kell építeni. „Tavasszal remek formába került, erős volt, jó gyakorlatai álltak össze. A karantén alatt a klubban is jó munkát végeztünk. Igaz, hogy csak ketten voltunk és ez teljesen új szituációt eredményezett, sikerült átállnunk. A csuklótörés több mint két hónap kihagyással járt, most tart ott, hogy már fel tud menni a szerre, tud kapaszkodni. Nyilván fokozatosan kell terhelni. Az Eb-részvétel mentálisan is fontos lenne, mert nagyon készül rá. Szeretne szép eredménnyel búcsúzni az ifi korosztálytól.” További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.