UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2020-09-06 17:30

Vívás: nem lesz nagyszabású rendezvény a sportág világnapja alkalmából

A Nemzetközi Vívó Szövetség szeptember 12-re, tehát jövő vasárnapra tűzte ki a vívás világnapját. Magyarországon rendhagyó módon nem lesz nagyszabású rendezvény, a hazai szervezet arra kéri ez egyesületeket, kiscsoportos keretek között, szabadtéren szervezzék meg a sportágat népszerűsítő programokat.

Illusztris környezetben csattogtak a pengék a 2019-es vívás világnapja alkalmából szervezett hazai flashmob-rendezvényen, amelyen a magyar vívótársadalom színe-java képviseltette magát, a pöttöm apróságoktól egészen a legidősebb olimpiai bajnokokig − írtuk tavaly, az esemény után, amelyen Csampa Zsolt elnök, a felnőtt-világbajnok Siklósi Gergely, valamint az ötszörös kadét Európa-bajnok Muhari Eszter és a kadét Eb-aranyérmes Szemes Gergő egyaránt nyilatkozott honlapunknak.

Tavaly fehérbe borult a Parlament előtere Forrás: Magyar Vívó Szövetség
Tavaly fehérbe borult a Parlament előtere Forrás: Magyar Vívó Szövetség
Az idén ehhez hasonlóra nem kerülhet sor, a szövetség honlapja arról számolt be, elmarad a nagyszabású rendezvény: Miként az elmúlt években mindig, a nemzetközi szervezet ezúttal is szeptember első felére tette a vívás világnapját. Ezúttal a „fencing: a passion, a family”, azaz a „vívás: szenvedély, család” szlogent kapta az esemény, amely a koronavírus-járvány miatt idehaza is különbözik majd a megszokottól. A szövetség évről évre központi helyszínen, több száz emberrel népszerűsítette a vívást. A teljesség igénye nélkül: ezen alkalomból korábban a sportolók benépesítették a Bazilika előtti teret, a Hősök terét, a Nemzeti Múzeum kertjét és lépcsőjét és a Parlament előtt a Kossuth teret. Ezúttal más típusú rendezvénynek érkezett el az ideje, ezért a szövetség arra kéri tagszervezeteit, egyesületeit, hogy „a saját házukon belül”, kiscsoportos keretek között, szabadtéren szervezzék meg vívást népszerűsítő, rövid flashmob-akcióikat. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.