UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-09-24 19:39

Az FTC Kézilabda Akadémia 15 éves tehetségének, Simon Petrának a BL Final Four és az olimpia az álma

Még serdülőkorú, de már az FTC NB I/B-s felnőttcsapatában szerepel, bemutatjuk a zöld-fehérek egyik legígéretesebb fiatalját, Simon Petrát.

A nagy elődökre és a jelen klasszisaira is felnézhetnek: ebben a szerencsés helyzetben vannak a nyártól államilag kiemelt státuszt kapott FTC Kézilabda Akadémia fiatal játékosai. Az egyik legnagyobb ígéretnek az NB I/B-s, az ifjúsági és a serdülőcsapatban egyaránt szereplő, mindössze 15 éves Simon Petrát tartják, aki már egészen kiskorában sportolásra adta a fejét. „Kicsiként mindig izegtem-mozogtam, sosem tudtam megülni a fenekemen. Először fitnessezni kezdtem, de az általános iskolával voltunk ügyességi versenyeken, és akkor figyelt fel rám az egyik kézilabdaedző. Lementem, és ottragadtam.” A XVI. kerületi KMSE együttesében kezdett, 2018 óta pedig már a népligetiek edzéseit látogatja, ahol minden adott a fejlődéséhez és a nagy célok eléréséhez.

A 15 éves Simon Petrának a Final Four és az olimpia az álma Forrás: FTC Kézilabda Akadémia
A 15 éves Simon Petrának a Final Four és az olimpia az álma Forrás: FTC Kézilabda Akadémia
„Itt tényleg olyanok vagyunk, mint egy család, húzzuk egymást felfelé, ha valakinek nem megy, biztatjuk, ha rossz kedve van, megvigasztaljuk. Az edzők is mindent megtesznek értünk, amióta pedig akadémia lettünk, a körülményeink még tovább javultak, külön erőnléti edző foglalkozik velünk, van a csapatunknak gyógytornásza, az idén már ingyen kapunk olyan felszereléseket és kiegészítőket, amiket tavaly még nekünk kellett megvennünk, de az is sokat könnyít a mindennapjainkon, hogy mindig kapunk ebédet.” Példaképekből sincs hiány, azt pedig elmondhatjuk, hogy nem választott rosszul a 15 éves irányító. „Ha kézilabdázót kell mondani, akkor Kovacsics Anikót és Anna Vjahirjevát választanám. Azért őket, mert nem nagy termetűek, mint ahogyan én sem, mégis eljutottak a legmagasabb szintre. Ha pedig nem kézilabdázót akkor Michael Jordant.” Ami az idei célokat illeti, az ifjúsági és a serdülőbajnokságban is aranyérmet szeretne, hosszú távon pedig… „Nagyon motivál, hogy egy napon talán én is a Ferencváros felnőttcsapatában játszhatok, el szeretnék jutni velük a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. Jó lenne egyszer elérni a válogatottságot is, és akkor talán egy olimpia is beleférne.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.