UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2020-10-03 14:36

Tenisz: három magyarral a főtáblán rajtol a junior Roland Garros

Fajta Péter, Szabanin Natália és Tóth Amarissa is a főtábláról várja az év második korosztályos Grand Slam-tornáját, igaz, ezúttal zárt kapuk mögött játszanak Párizsban.

Fajta Péter svéd riválissal kezd a junior Roland Garroson Forrás: Instagram
Fajta Péter svéd riválissal kezd a junior Roland Garroson Forrás: Instagram
Vasárnap rajtol a 2020-as év második és egyben utolsó junior Grand Slam-viadal, miután a wimbledoni tornát egy az egyben törölték, a US Openen pedig nem rendeztek korosztályos versenyt. Párizs azonban kitartott, ráadásul három magyar versenyzőért is szoríthatunk a hétnapos tornán. A fiúk mezőnyében a kiemelési listán 25. helyen álló Fajta Péter az egyetlen magyar. Pályafutása első Grand Slam-tornáján, Melbourne-ben a nyolcaddöntőig jutott, a későbbi döntős ellen búcsúzott. A lányok között a női felnőtt ob-t nemrégiben megnyerő Tóth Amarissa (51.), valamint Szabanin Natália is pályára léphet vasárnaptól. Igaz, mindezt ezúttal zárt kapuk mögött tehetik csak meg.

Az egyes verseny első fordulójának párosítása: Fiúk: Fajta Péter–Mans Dahlberg (svéd) Lányok: Tóth Amarissa–Angleina Wirges (német) Szabanin Natália–Alexandra Eala (fülöp-szigeteki, 2. kiemelt)

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.