UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-10-16 12:12

Kézilabda: Kecskés gólt lőtt, Rea gólpasszt jegyzett a Szeged portói BL-meccsén

Sima vereséget szenvedett a járvány által sújtott tartalékos MOL-Pick Szeged a Porto vendégeként; a két utánpótláskorú, Kecskés Dániel és Rea Barnabás számára mégis emlékezetes maradhat az összecsapás.

A csoda reményében utazott el a MOL-Pick Szeged együttese a csütörtöki, Porto elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-mérkőzésre. A koronavírus-járvány által sújtott csapatból világklasszisok sora hiányzott (10), az egészséges játékosok mellett ezúttal is utánpótláskorúakkal töltötték fel a keretet.

Kecskés Dánielt megszerezte első BL-gólját Forrás: MOL-Pick Szeged
Kecskés Dánielt megszerezte első BL-gólját Forrás: MOL-Pick Szeged
A csoda viszont elmaradt, a portugálok magabiztosan, végig vezetve 25–19-es sikert arattak a Dragao Arénában. A kevés pozitívum mellett azonban meg lehetett jegyezni a fiatalok villanásait. A 18 esztendős Kecskés Dániel még az első félidőben szerezte meg pályafutása első BL-gólját, míg a csupán 17 éves Rea Barnabás a hajrában remek gólpasszal mutatkozott be a nemzetközi porondon. A juniorválogatott, korábban ifjúsági vb-ötödik jobbszélső Kecskés az NB I-ben is jól mutatkozott be még szeptember elején. Akkor így nyilatkozott honlapunknak a világsztárokkal felálló felnőttcsapatról. „Rengeteg új dolgot, sok apró trükköt tudok ellesni tőlük, akár a támadójátékban, akár védekezésben. Nagyon sok meccsünk lesz már az ősszel, igyekszünk minden téren minden szempontból helyt állni. Én pedig bízom az egyre több játéklehetőségben, mert sokszor szeretném még megtapasztalni azt, amit szerdán átéltem.” Azt azonban akkor aligha hitte, hogy bő egy hónappal később Bajnokok Ligája-gólja is lesz. És mégis… További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.