UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

MOL-tehetségek

2020-10-21 12:38

Egyre nagyobb biztonságban érzi magát

A Mol Alapítvány által támogatott, hamarosan 13 éves ritmikus gimnasztikázó, Gyulai Blanka a korosztályos országos bajnokság után a junior Eb-n is bizonyítana.

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Gyulai Blanka még csak október végén tölti be a 13. életévét, de ezzel együtt is jó eséllyel pályázik arra, hogy legtöbb társánál egy évvel fiatalabbként részt vegyen a november végén Kijevben esedékes junior Európa-bajnokságon. Hogy az ígéret az elmúlt hónapokban is nagy energiát fektetett az edzésekbe, azt jelzi a junior országos bajnokságon mutatott teljesítménye. Blanka az egyéni összetett versenyben bronzérmet szerzett, míg kötéllel, buzogánnyal és szalaggal is a harmadik helyen zárt.

Gyulai Blanka sokkal magabiztosabbnak érzi magát Fotó: Makó Éva/mtk.hu
Gyulai Blanka sokkal magabiztosabbnak érzi magát Fotó: Makó Éva/mtk.hu
„Az előző évhez képest rengeteget fejlődtem – mondja a reménység. – Olyan munkát végeztünk, amely szerbiztonságot adott, és sokkal jobb gyakorlatokat tudtam csinálni a bajnokságon. Jobban is versenyeztem, mint szoktam, és ez annak köszönhető, hogy egyre több időt töltök a teremben, így egyre kevésbé izgulok a szőnyegen. A múlt hétvégi felmérőn már kifejezetten elfogadhatóan teljesítettem két szerrel is. Még nem volt minden tökéletes, kicsit jobban kell koncentrálnom, de olyan hiányosságaim jöttek elő, amelyek pótolhatóak. A nyáron kezdtük el alakítgatni a gyakorlataimat, most pedig már igyekszem őket tökéletesíteni.” Ha minden a tiniversenyző tervei szerint alakul, akkor a juniorok kontinensviadalán kötéllel és szalaggal is megmutathatja magát. Hivatalos csapatot később hirdet a szövetség. Mindenesetre egy ilyen túra, sok újdonságot tartogatna Blanka számára.
Gyulai Blanka a junior Eb-n is bizonyítana Fotó: Makó Éva/mtk.hu
Gyulai Blanka a junior Eb-n is bizonyítana Fotó: Makó Éva/mtk.hu
„Azért szeretnék ott lenni, mert miután most lettem junior, soha nem jártam még hasonlóan nagy versenyen. Kíváncsi vagyok, de ugyanakkor nagy drukk is van bennem. A klubtársamat, Kocsis Evelint kérdezgettem, milyen is egy ilyen világverseny. Azt mondta, először ő is megijedt egy pillanatra, amikor ott volt, de aztán teljesen nyugodtan be tudta mutatni a gyakorlatait. Remélem, én is így fogok majd tenni.” Nemrégiben az MTK Budapest edzőnője, Koch-Tiringer Tímea így jellemezte a versenyzőt: „Tudjuk és látjuk, hogy kimagaslóan szorgalmas, alázatos és minden helyzetben a maximumra törekszik. Bízunk benne, ez a hozzáállás az előtte álló évek során az eredményeiben is megmutatkozik.” Hogy ez így legyen, a Mol Alapítvány is szeretné segíteni Blankát. Támogatása az igen költséges szerek és a dresszek beszerzésében vállal jelentős szerepet. További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.