UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-10-28 19:48

Jégkorong: edzőtáborban készült a leány U18-as válogatott, de nem a januári, törölt vb-re

Elmarad a januárra tervezett, győri leány U18-as I/A csoportos jégkorong-vb, a munka viszont nem állt meg, két napot készült a nemzeti együttes a Tüskecsarnokban.

Harminc fős keretet hívott össze Bedő Botond szövetségi kapitány a leány U18-as jégkorong-válogatott rövid, októberi összetartására a budapesti Tüskecsarnokba, a programban négy jeges edzés szerepelt. A januári korcsoportos, divízió I/A-világbajnokság elhalasztása ellenére is zajlik tovább a munka. Így több idő jut a játékosok fejlesztésére, hiszen a közeljövőben nem lesznek tétmérkőzések. „Elégedett vagyok a látottakkal, nem érződött a lányokon, hogy viszonylag régen találkoztunk utoljára. Ezúttal felbontottuk a taktikai elemeket kisebb részekre, és a kis területen való játékon, valamint az egyéni képességek fejlesztésén volt a hangsúly. A délutáni edzések második fele már játékosabb volt” – nyilatkozta Bedő Botond az mjsz.hu-nak.

Nem állt le a munkával az U18-as válogatott Fotó: Szűcs Attila/TSH Photo
Nem állt le a munkával az U18-as válogatott Fotó: Szűcs Attila/TSH Photo
A társaság legközelebb november elején, a nemzetközi szünetben dolgozik együtt, a stáb a mostani tapasztalatok alapján is alakítja majd ki a szűkebb névsort. A győri, ötnapos edzőtáborban külföldi ellenféllel nem mérkőzik a csapat, de terveznek felkészülési meccseket. A hazai vb-re egyébként nagy tervekkel készült az együttes. Erről a szövetségi kapitány nyilatkozott honlapunknak még a nyáron: „Az elmúlt három évben azért lépkedtünk előre, amiben sokat segít, hogy a lányok viszonylag sokáig, akár tizenhat éves korig fiúk között tudnak szerepelni. Emlékszem, a legutóbbi budapesti tornán az volt a lényeg, hogy ne essünk ki, ezzel szemben az elmúlt két évben már az volt a kérdés, hogy a dobogó melyik fokán végzünk. Remélem, legközelebb is így lesz.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.