UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2020-11-16 15:54

Vívás: a harmadik válogatóversenyen is túl vannak az utánpótláskorú kardozók és párbajtőrözők

Immár három Magyar-kupa-fordulót tudhatnak maguk mögött a junior, valamint kadét kardvívók és párbajtőrözők; a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban több érdekes párharc is zajlott.

A junior és kadét kardvívók és párbajtőrözők harmadik Magyar-kupa-fordulóját rendezték a hét végén Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Az idősebb leány kardozók mezőnyében magabiztos diadalt aratott a BVSC-Zugló kadétvilágbajnoka, Szűcs Luca; a felnőttválogatott Battai Sugár távollétében ez persze annyira nem meglepő, a két lány rendre kiélezett párharcot vív egymással. Szűcs a döntőben Spiesz Annát utasította maga mögé, de fiatal nem szomorkodhat, hiszen a kadétmezőnyben elért eredményéhez képest javított, amelyben harmadik lett. Luca eddig hibátlan, három aranyérmet gyűjtött a válogatósorozatban.  Az U16-osok között az UTE sportolója, Pápai Zoé aratott diadalt; két második hely után a dobogó tetejére állhatott.

Büki Lili nyerte a junior párbajtőrvívók harmadik válogatóversenyét Forrás: hunfencing
Büki Lili nyerte a junior párbajtőrvívók harmadik válogatóversenyét Forrás: hunfencing
Ugyanebben a fegyvernemben a junior fiúk között Urbán Tamás nyert, ehhez az elődöntőben le kellett győznie a ranglistavezető ifjúsági olimpiai bajnok Rabb Krisztánt, ezzel együtt visszavágott neki az első Magyar−kupa-fordulóban elszenvedett vereségért. A kadétok versenyében Petrucz Mirkó szerezte meg a második aranyérmét a sorozatban, és Vigh Benedek után a tabella második helyére kapaszkodott. Az új évadban először lépett pástra a juniorok között az idei poreci U20-as Európa-bajnokság második helyezettje, Büki Lili. Az OMS-Tata fiatalja a fináléban az ötszörös utánpótlás Eb-győztes, tokiói olimpiai kvótaszerzésre is esélyes Muhari Eszternél bizonyult ezúttal jobbnak. Eszternek mindhárom színű medálból egy-egy jutott a három válogatón. A fiúk viadalán a BVSC-Zugló sportolói döntőztek; Osman-Touson Maruán és Sztankovics György közül előbbi zárt az élen, és megtartotta vezető pozícióját a lajstromban. A kadétok mezőnyében a szezonban először szerzett aranyérmet Lenkefi Soma.

HARMADIK JUNIOR ÉS KADÉT MAGYAR−KUPA-FORDULÓ, BUDAPEST A helyezettek Kard Fiú junior: 1. Urbán Tamás (UTE), 2. Vigh Benedek (Vasas), 3. Ashour Omar (egyiptomi) és Rabb Krisztián (Vasas) Fiú kadét: 1. Petrucz Mirkó (BVSC-Zugló), 2. Bányai Endre (Interfening Debrecen), 3. Hegyi Barnabás (Vasas) és Vigh Benedek (Vasas) Leány junior: 1. Szűcs Luca (BVSC-Zugló), 2. Spiesz Anna (Vasas), 3. Báthory Kata (Vasas) és Pápai Zoé (UTE) Leány kadét: 1. Pápai Zoé (UTE), 2. Tóth Liliána (TFSE), 3. Bende Barbara (Vasas) és Spiesz Anna (Vasas) Párbajtőr Fiú junior: 1. Osman-Touson Maruán (BVSC-Zugló), 2. Sztankovics György (BVSC-Zugló), 3. Bartkó Levente (MTK Budapest) és Nagy Marcell (Vasas) Fiú kadét: 1. Lenkefi Soma (AVA Békéscsaba), 2. Kó Ágoston (BVSC-Zugló), 3. Balázs Bence (Veresegyház) és Börcsök Koppány (Óbuda), Leány junior: 1. Büki Lili (OMS-Tata), 2. Muhari Eszter (Honvéd), 3. Kolczonay Borbála (Fless) és Tóth Jázmin (BVSC-Zugló) Leány kadét: 1. Wimmer Dorina (MTK Budapest), 2. Salamon Réka (Alba Regia), 3. Balogh Bella (Vasas) és Kiss Emma (Alba Regia)

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.