UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-11-22 18:23

Jégkorong: sötét lóként indult a fiatalokra támaszkodó MAC HKB Újbuda, az ősz végéhez érve vezeti a bajnokságot

Vasárnap újabb két utánpótláskorú szerzett pontot a MAC HKB Újbuda éllovas Erste Ligás felnőttcsapatában. Az eddigiekről a csapat másodedzője, a klub akadémiai vezetője, Marton Tibor nyilatkozott.

Az első tizenkét fordulóban huszonhat pontot szerzett, és vezeti az Erste Liga tabelláját a MAC HKB Újbuda jégkorongcsapata. A keret felét a tavaly még többnyire az utánpótlásban szereplő fiatal játékosok alkotják, akik nem feltétlenül kiegészítőszerepet játszanak Kangyal Balázs együttesében. A vezetőedző augusztus végén így nyilatkozott honlapunknak az idei MAC-ról. „Amikor egy osztályba három új gyerek érkezik, nekik is meg kell oldani a beilleszkedést. Amikor tizenkettő érkezik egy régen összeszokott másik tizenkettőhöz, az pedig hatalmas kihívást jelent. A feladatunk, hogy ebből a játékosanyagból egy Teslát építsünk, ami végül nem hibrid lesz, hanem teljesen elektromos. De ettől még azért messze vagyunk.”

A MAC-os fiatalok megállják a helyüket az Erste Ligában Forrás: MAC HKB ÚJbuda Fb-oldal
A MAC-os fiatalok megállják a helyüket az Erste Ligában Forrás: MAC HKB ÚJbuda Fb-oldal
Az eredmények alapján úgy látszik egyre közelebb. A sérülése miatt egyelőre hiányzó Schlekmann Márk parádésan kezdte a szezont, a bajnoki címvédő FTC ellen négy gólt szerzett a 18 éves játékos, de betalált a „palánktörő” Csollák Márkó is, míg a vasárnapi UTE elleni 6–4-es győzelem alkalmával Molnár Bálint (18) és Dóczi Zsombor (19) is pontot szerzett. A csapat másodedzője, egyben a klub akadémiai vezetője, Marton Tibor így nyilatkozott honlapunknak az eddigi produkcióról. „Kicsit sötét lóként indultunk a bajnokságban, nem lehetett tudni, mire vagyunk képesek, ezért az elején talán nem vettek bennünket elég komolyan. Látszik azonban, hogy a felkerült fiatal generáció elég jó képzést kapott az akadémián, és készen áll arra, hogy ezen a szinten szerepeljen, többen közülük már kellemes meglepetést okoztak, megmutatták, mire képesek.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.