UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2020-12-16 17:16

Tőrvívás: Wolf Eszter meglepetést okozna a felnőtt ob-n

A junior- és kadétrangsort egyaránt vezeti, a felnőttek lajstromában a hatodik helyen áll a Csomorkány SE 16 éves tőrvívója, Wolf Eszter, aki meglepetést okozna a hét végén rendezendő országos bajnokságon

Sűrű, ám meglehetősen sikeres őszi szezont zárt a Csomorkány SE 16 esztendős tőrvívója, Wolf Eszter. A fiatal alig két hónapon belül tíz versenyen vett részt, hiszen a felnőtt, a junior és a kadét Magyar−kupa-sorozatban egyaránt érdekelt; három arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet szerezve az utánpótlásmezőny mindkét rangsorát vezeti, s jelenleg a hatodik helyen áll a felnőttek lajstromában.

Wolf Eszter remekül szerepelt ősszel Forrás: Csomorkány SE
Wolf Eszter remekül szerepelt ősszel Forrás: Csomorkány SE
„Azt hiszem, elégedett vagyok magammal; életemben először állhatam dobogóra felnőttválogatón, amelyen például azt a Hajas Nórát is legyőztem, akit eddig még soha. Az utolsó, tizedik viadalon már nagyon fáradt voltam. Nem igazán értem, világversenyek híján miért tették ennyire közel egymáshoz az eseményeket, megterhelő volt.” Érdekesség, hogy Eszter jobban teljesített a juniorok mezőnyében, mint a kadétoknál − ezeket a megméretéseket mindig ugyanott, egy nap eltéréssel tartják, és esetében egyszer sem volt olyan, hogy kétszer egymás után diadalt aratott. Csupán egyszer, a harmadik fordulóban nem nyert egyetlen aranyérmet sem. „Az ősz elején nem tudtam, hol tartok a többiekhez képest, hiszen a koronavírus-járvány miatt több mint félévig nem volt versenyünk. A juniorok között felszabadultabban vívok; nem várják el tőlem a győzelmet, kevesebb teher nehezedik rám. Augusztusban kiderült, törlik a Salt Lake City-be tervezett utánpótlás-világbajnokságot, és ez a hír olyannyira megviselt, hogy másfél hónapig evészavarral küzdöttem; a szomorúság és a stressz miatt nem volt étvágyam, így sokat fogytam. A legjobbkor rajtoltak a hazai viadalok, segítségükkel túllendültem a lelki mélyponton.” Wolf sokat tanult a történtekből: nem éli bele magát abba, hogy rendeznek jövőre világversenyeket. „A nemzetközi szövetség december 20-i megbeszélésén várhatóan kiderül, mire készülhetünk. A hazai sikerekre koncentrálok abban az esetben, ha jövőre nem léphetek pástra a korosztályos világ- és Európa-bajnokságon: a tokiói olimpia után valószínűleg több hazai klasszis is felhagy a sporttal, így a célom az lesz, hogy mihamarabb eljussak a felnőttválogatottságig. Ezen a hétvégén megtartják a felnőtt országos bajnokságot, és azt tervezem, hogy ott meglepetést okozok. Ha kiderül, hogy bizonyíthatok az utánpótlás Eb-n, akkor egyértelműen az éremért utazom.” További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.