UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-12-29 19:00

Jégkorong: „fiatalos” gólokat hoztak az ünnepi mérkőzések

Gólokkal jelentkeztek a fiatalok a jégkorong Erste Liga karácsonyi mérkőzésein: a MAC HKB Újbudából Molnár Bálint és Ritter Zalán, az Opten Vasas HC-ből pedig Szabó Zalán talált be.

Eddig sem lehetett panasz az utánpótláskorú hokisok játékára a hazai felnőttélvonalban, az Erste Ligában. Talán elég, ha csak a MAC-os Schlekmann Márk bravúros szezonrajtját és a bajnoki címvédő FTC-Telekom elleni mesternégyesét említjük, de klubtársa, Csollák Márkó palánktöréssel fűszerezett gólörömét is nehéz feledni.

Molnár Bálint a DEAC ellen már a hatodik gólját lőtte az Erste Ligában Forrás: MAC HKB Újbuda
Molnár Bálint a DEAC ellen már a hatodik gólját lőtte az Erste Ligában Forrás: MAC HKB Újbuda
A karácsony utáni bajnokikon pedig újabb fiatal játékosok hívták fel magukra a figyelmet remek játékukkal. A 18 éves Molnár Bálint már mérkőzések óta a MAC HKB Újbuda első sorában szerepel, és remek teljesítménnyel hálálta meg Kangyal Balázs vezetőedző bizalmát. A december 26-i összecsapáson ő szerezte a mérkőzés első találatát, amely összességében már a hatodik volt neki a szezonban, a szépséghiba, hogy a találkozót végül elvesztették a fővárosiak. A másik MAC-fiatal, a 20 esztendős Ritter Zalán első Erste Liga-gólja viszont már győzelemmel is párosult: a csatár a klub Opten Vasas HC elleni idegenbeli találkozón, 3-0-as állásnál köszönt be, és ezzel be is biztosította a vendéggyőzelmet.
Szabó Zalán (jobbra) a Dunaújváros ellen lőtte az első felnőttgólját Fotó: Vasas Attila/Vasas SC
Szabó Zalán (jobbra) a Dunaújváros ellen lőtte az első felnőttgólját Fotó: Vasas Attila/Vasas SC
És ha már a Vasasnál tartunk, szintén először volt eredményes a felnőttélvonalban a 19 éves Szabó Zalán. A piros-kékek nyáron érkezett csatára a harmadik találatot jegyezte a sereghajtó Dunaújvárosi Acélbikák ellen hazai pályán 4-1-re megnyert találkozón, és után még nyilatkozott is az esetről a klub Facebook-oldalán: „Ez volt a harmadik meccsem, amelyen több lehetőséget kaptam, és örülök, hogy végig is tudtam játszani. Valamilyen szinten meg vagyok magammal elégedve, de mindig többet várom magamtól és azon vagyok, hogy jobb és jobb legyek. Nagyon jó érzés, hogy a többiek próbálnak mindenben segíteni, senki nem néznek le a fiatalságom miatt, hanem próbálnak húzni magukkal.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.