UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-01-02 19:15

Vívás: nehéz előre tervezni

A Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) honlapja arra kérte a sportág neves alakjait, hogy értékeljék a 2020-ban történt eseményeket; a szervezet elnöke, Csampa Zsolt az utánpótlást is érintő pozitívumokról beszélt, míg a szövetségi kapitány, Udvarhelyi Gábor kifejtette, nagyon várja már a nemzetközi programot.

Az MVSZ honlapja több írásban foglalkozott a magunk mögött hagyott esztendővel, amelyet érthető okokból felemásan értékelnek a szakemberek. A szervezet elnöke, Csampa Zsolt például az utánpótlást is érintő pozitívumokról beszélt.

Battai Sugárt (balról) a junior- és kadétcsapat tagjaként is aranyérmet nyert a poreci utánpótlás Európa-bajnokságon Forrás: EFC
Battai Sugárt (balról) a junior- és kadétcsapat tagjaként is aranyérmet nyert a poreci utánpótlás Európa-bajnokságon Forrás: EFC
„Azt azért ne feledjük, hogy 2020 magyar vívósikerekkel kezdődött! A férfi kardcsapat és a női tőrcsapat kiharcolta az olimpiai kvalifikációt, és ugyanettől egy lépésre van a férfi párbajtőr- és a női kardválogatott. Négy arany-, egy ezüst- és öt bronzéremmel jelesre vizsgázott az utánpótlás is a poreci kadét és junior Európa-bajnokságon. Az egész vívótársadalom büszke lehet arra a fegyelemre, amellyel az ezt követő, koronavírus-járvány okozta, hosszú és nehéz hónapokat végigcsináltuk” − nyilatkozta Csampa Zsolt a hunfencing.hu-nak. Érdemes tudni, hogy jelen állás szerint két utánpótláskorú fiatal, Pusztai Liza (19) és Batta Sugár (17) is tagja a női kardválogatottnak, amely hajszálra van a kvótaszerzéstől. A felnőttválogatott szövetségi kapitánya, Udvarhelyi Gábor nagyon várja már a nemzetközi programot„érdekes év elé nézünk, teljesen eltérő feladatokkal. Akadnak olyanok, akiknek egyelőre az olimpiai kvalifikáció a kulcskérdés vagy olyanok, akik már most Tokióra fókuszálhatnak, és vannak olyanok is, akiknek a júniusra tervezett Európa-bajnokság lesz a kiemelt versenye. Az eltérő feladatokat pedig nyilván eltérően is kell megoldani. A legfontosabb ugyanakkor az, hogy lássuk a kiutat a vírusból, és legyen végre egy értelmezhető, kész nemzetközi versenynaptár. Mert amíg az nincs meg, nagyon nehéz bármit előre tervezni.” További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.