UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-01-27 16:08

Kézilabda: Csapó Kincső az Európa Ligában is élvezi Zdravko Zovko bizalmát

A Siófok kézilabdacsapatának 19 éves kapusa, Csapó Kincső a szezon közben tért vissza a szombathelyi kölcsönből, azóta az NB I mellett a nemzetközi porondon is pályára lépett.

A szezon elején még a Szombathelyi KKA színeiben szerepelt, és igyekezett helyt állni a felnőtt kézilabda NB I-ben a juniorválogatott 19 esztendős kapusa, Csapó Kincső. Az ősszel azonban alaposan megfogyatkozott anyaegyesületének kerete, így visszarendelték Siófokra. Azóta pedig a felnőttválogatott Szikora Melinda mögött második számú kapusként számolnak vele a Balaton-partján: mind az NB I-ben, mind pedig az évad elején indult új nemzetközi kupasorozatban, az EHF Európa Ligában megkapta a lehetőséget, az orosz Krasznodar, a francia Fleruy és a román Dunarea Braila ellen egyaránt. „Nagyon örültem, hogy lehetőséget kaptam mindhárom eddigi Európa Liga-meccsünkön – mondta az Utánpótlássportnak Csapó Kincső. – Volt amikor kicsit több, volt, amikor kicsit kevesebb szerepet kaptam, de úgy érzem, hogy a helyzethez képest jól sikerült beszállnom a meccsekbe, és tudtam is segíteni a csapatnak.”

Csapó Kincső az NB I mellett az Európa Ligában is megkapta a lehetőséget Fotó: Németh András/Siófok KC
Csapó Kincső az NB I mellett az Európa Ligában is megkapta a lehetőséget Fotó: Németh András/Siófok KC
A fiatal, dunaújvárosi nevelésű kapusnak poszttársa, Szikora is nagyon sokat segít. „Szerintem Sziki nagyon jó kapustárs, figyel rám, és tényleg rengeteget segít. Jó a kapcsolatunk és sokat tanulhatok tőle. Az is az előnyünkre válhat, hogy különböző stílusban védünk, így, ha neki nem megy, akkor még mindig segíthetek én a csapatnak – mondta tapasztaltabb kollégájáról, majd kitért az együttes nemrégiben kinevezett vezetőedzőre, Zdravko Zovkóra is. – Nekem nagyon sokat számít, ha megkapom a bizalmat, és ez a mester részéről maximális megvan, ő is azt szeretné, hogy jó kapus legyek. Már a Siófokra igazolásomkor az volt a tervem, hogy ezt a szintet elérjem, és számítsanak rám. Úgy gondolom, most jó úton haladok, de természetesen még sokat kell fejlődnöm, hogy elérjem azt, amit szeretnék.” A siófokiak minden jel szerint túlvannak a nehézségeken, az NB I-ben és az Európa Ligában is jól teljesítenek. Ezt így érzi Csapó is. „Azt látom én is, hogy mind az edzéseken, mind pedig a meccseken egyre jobban kezdünk összeállni csapatként, valamint egyénileg mindenki egyre inkább építi fel magát. Érezhető, hogy Zovko mester érkezése nagyon jó hatással volt ránk, így bizakodva várjuk a szezon hátralévő részét.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.