UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-02-17 14:31

Labdarúgás: nyáron indul a tehetségek országos képzési rendszere

A Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos honlapján közölte, kialakítja az egész országot lefedő, megyei és régiós utánpótlásképző-centrumok hálózatát.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) célja a regionális tehetségközpontok szakmai és szervezeti fejlődésének elősegítése, az azokban folyó munka ellenőrzése és teljesítmény alapú finanszírozásának kialakítása. Az elnökség – a Double Pass objektív visszajelzései alapján – választotta ki azokat az utánpótlásműhelyeket, amelyek területi alapon segítik elő a legtehetségesebb fiatalok kiválasztását és fejlődését.

Fotó: bvsc.hu
Fotó: bvsc.hu
A kezdeményezés annak érdekében indul útnak, hogy a kezdetektől, egészen kisgyermek kortól biztosítva legyen a megfelelő minőségű szakmai munka. Az MLSZ a közleményében jelezte, fontosnak tartja, hogy a tehetségek felfelé áramoltatása országszerte akadálymentesen és szakszerűen történjen. Ennek érdekében az akadémiai és a tehetségközponti szintekhez illeszkedve létrejött egy körzetközponti szint is, így az akadémiai munkát alulról előkészítő képzési, kiválasztási rendszer teljessé vált. A kialakult, átlátható és számon kérhető országos képzési rendszertől azt várja az MLSZ, hogy az arra hivatott gyermekek, játékosok az ország bármely területéről megtalálják útjukat az óvodától az iskolán át, akár a legkisebb sportegyesületből indulva az akadémiai szintig. A sportszervezetekben végzett munkát, annak hatékonyságát a szövetség szigorú szempontok alapján folyamatosan ellenőrzi. Erről bővebben ITT olvashat. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.