UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-02-24 14:11

Kosárlabda: kezdődhet a kadét fiúk rájátszása

Kialakult a fiú kadét kosárlabda-bajnokság rájátszásának csoportbeosztása, a felsőház legjobbjai a piros csoportba kerültek.

Február végén a fiú kadét kosárlabdaligában elkezdődik a harc az országos bajnoki nyolcas döntőbe jutásért. A mezőnyt három csoportra osztották az alapszakaszban elért helyezések alapján: a pirosba, a fehérbe és a zöldbe. Az elsőszámú országos főtábla két csoportjának (A és B) első négy helyezettje a piros csoportban küzd egymással, onnan az első hat együttes jut egyenes ágon a fináléba. A többi csapat az alsóházi együttesekkel kiegészülve a fehér és a zöld jelzésű csoportban játszik a nyolcas döntő maradék két helyéért.

Nagy harc várható a döntőbe jutásért Forrás: Bornyi Márton
Nagy harc várható a döntőbe jutásért Forrás: Bornyi Márton
A legerősebb, piros csoportban az alapszakaszban elért eredményei alapján némiképp kiemelkedik a Vasas Akadémia és a Kecskeméti KA; a fővárosiak 14 mérkőzésből 12 győzelmet jegyeztek, míg a kecskemétiek 13 sikert könyvelhettek el. A Budapesti Honvéd és a Soproni Sportiskola ugyanolyan mérleggel zárta az első kört, 11 győzelemmel és 3 vereséggel. Szoros küzdelem várható a legjobb hat pozícióért, hiszen a másik négy együttes: a Zsíros Tibor KA, a DEAC, a Dombóvári Kosársuli és a Kaposvári SI is hasonló mérleggel érkezett a rájátszásba. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.