UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2021-03-12 12:51

Korfball: kis sportág, nagy lelkesedés – VIDEÓ

A sportág hazai fővárosában, Dunakeszin járt az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja, ahol az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportágnak, a korfballnak lelkes szerelmeseit látogatta meg.

A korfball annak ellenére sem tartozik a legismertebb sportágak közé, hogy már több mint 120 éves története van. A külső szemlélőnek úgy tűnhet, hogy a kosárlabdához áll a legközelebb, de a sportág szerelmesei szerint a röplabda és a kézilabda elemei is fellelhetőek benne. A korfball azért is különleges sportág, mert fiúk és lányok játszanak egy csapatban.

Forrás: Forrás: Magyar Korfball Szövetség
Forrás: Forrás: Magyar Korfball Szövetség
Ha a járványhelyzet engedi, nyáron két korosztályos világeseménynek is otthont ad Dunakeszi, az U15-ös viadal termi- és strandváltozatának versenyzői mérik össze tudásukat. Az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja a Pest megyei településen járt, ahol a hazai szövetség elnökével, Bóné Zoltánnal, a helyi klub korfballszakosztályának vezetőjével, Nagy Bandorral, valamint a sportágat űző fiatalokkal beszélgetett a korfball itthoni történetéről és a nyári U15-ös világbajnokságokról.

További filmek a március 7-i adásunkból: MŰKORCSOLYA – a 12 éves Ekker Léna a nemzetközi mezőnnyel is tartja a lépést ÖKÖLVÍVÁS – Csattantak a pofonok az Énekes István ifjúsági emlékversenyen ATLÉTIKA – Egyre eredményesebbek a Győri AC fiataljai