UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-04-05 09:10

Röplabda: a hét juniorkorú játékossal felálló Gödöllő közel került az Extraligába jutáshoz a női NB I-ben

A nagy hagyományokkal bíró Gödöllői RC női röplabdacsapata kifejezetten fiatal kerettel küzd az NB I rájátszásában. Hiába a játékosok fele utánpótláskorú még, a gárda így is nagyon közel került a másodosztály bajnok címéhez, továbbá az élvonalba jutáshoz.

A másodvonalnak számító NB I-es női röplabda-bajnokság alapszakaszában első három helyen zárt TFSE, MÁV Előre és a Gödöllői RC csapata küzd a rájátszásban a bajnoki címért, illetve az élvonalba jutásért. A lebonyolítási rendszer szerint mind a három csapat rendez egy-egy minitornát a három gárda részvételével, és a három hétévége összesített eredménye dönti ki juthat fel a legjobbak közé. A TFSE és a Gödöllő otthonában lejátszott mérkőzések után a székesfehérvári MÁV Előre együttese győzelem nélkül áll, így ők elvesztették esélyüket a bajnoki címre. Az Extraligába kvalifikáló kör nyertesének ki léte mindenképpen a fővárosiak és a GRC alakulata között fog eldőlni, akik négy találkozó után azonos mérleggel és azonos szettaránnyal is állnak. Egymás elleni összecsapásaikon mindkét esetben a hazai együttes (először a GRC, második alkalommal a TFSE) diadalmaskodott öt játszmás kiélezett csatában. A hét juniorkorú játékossal vitézkedő gödöllőiek edzőjét, Szalay Attilát kértük, hogy értékelje csapata eddigi teljesítményét. „Nagyon meg vagyok elégedve a lányok teljesítményével az eddigiekben. Voltak nehezebb pillanataink, előfordultak hullámvölgyek is, azonban játszottunk olyan mérkőzést is, amely az előző napon nyújtott produkciónkhoz képest pozitív meglepetésként hatott. Összességében nem lehet panaszom a lányokra.” – fogalmazott a tréner az Utánpótlássportnak. A szakember elmondása szerint a rájátszás előtt elsősorban felszabadult játékot várt játékosaitól, de nem szerepelt deklarált célként a feljutás. De vajon időközben megjött-e az étvágy?

Kökény Petra 22, illetve 20 pontot szerzett a legutolsó két meccsen a feljutásért folytatott küzdelemben Forrás: Gödöllői RC
Kökény Petra 22, illetve 20 pontot szerzett a legutolsó két meccsen a feljutásért folytatott küzdelemben Forrás: Gödöllői RC
„Még mindig nem szeretnénk annyira előre tekinteni. A lehető legjobban akarunk szerepelni, és azért dolgozunk, hogy az NB I-es bajnoki cím összejöhessen, de a feljutás egy külön kérdés. Itt a klubvezetésünk kezébe kerülne a döntés, hogy vállaljuk-e vagy sem az élvonalbeli tagságot.” A csapat egyik legjobb pontszerzőjét, Kökény Petrát az utolsó hétvége előtti esélyekről kérdeztük. „Úgy érzem, hogy a TFSE elleni egyetlen vereségünk során is alakulhatott volna jobban a végjáték számunkra, ha kicsit kevesebbet hibázunk, ám összességében abszolút pozitívan értékelem az eddigi két fordulót. Szerencsére nekem is nagyon jól megy a játék, és csapat meghatározó embere tudok lenni – értékelt a 20 éves szélső ütő. – Két rendkívül kiélezett, öt szettes csatát vívtunk eddig a TFSE-vel, a másodikon azonban túl sokat rontottunk, így a végjátékot az ellenfél bírta jobban, és ők nyertek az ötödik játszmában. Ugyanakkor úgy érzem, hogy ha jobban koncentrálunk a két múlva esedékes utolsó tornán, és sikerül redukálnunk a ki nem kényszerített hibákat szerintem mi lehetünk a befutók a sorsdöntő meccsen.” A gödöllőiek felnőttcsapatában szereplő hét juniorkorú játékos az NB I mellett a korosztályos bajnokságban is remekel. A kék-fehérek U21-es együttese csoportgyőztesként bejutott az évad végi hatcsapatos országos döntőbe, és éremesélyesként várhatja a májusi második felében rendezendő finálét. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.