UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2021-04-13 16:57

Kerékpár: Vas Kata Blanka a világhírű SD Worx csapatában folytatja pályafutását

Peák Barnabás és Valter Attila után harmadik magyarként Vas Kata Blanka is a kerékpársport elitjében, a World Tourban folytatja pályafutását: a 19 éves, sokoldalú magyar ígéretet a legerősebb női sor, az SD Worx csapata igazolta le két évre 2021 júniusától.

A belga Doltcini-Van Eyck Sport-Proximus kontinentális sora néhány nappal ezelőtt tette közzé, hogy magyar kiválósága Vas Kata Blanka távozik a keretből és valamelyik női WorldTeam csapathoz igazol. A hivatalos bejelentésre sem kellett sokat várni, Vas 2021. június 1-től a legjobb női országúti klub, a holland SD Worx színeiben folytatja, amellyel két éves szerződést írt alá – számolt be a bringasport.hu.

Forrás: Vas Kata Blanka Facebook-oldala
Forrás: Vas Kata Blanka Facebook-oldala
„Szeretnénk egész évben láthatóak lenni, Vas Kata Blanka segítségével pedig a téli hónapokban is lehetőségünk lesz erre a cyclo-cross versenyeken – nyilatkozta Danny Stam csapatmenedzser. – Ezenkívül az sem másodlagos, hogy fiatal életkora ellenére jó eredményeket az országúton is. A hegyikerékpározásban is hazája egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon, így meg van annak az esélye, hogy az idén kvalifikálja magát a tokiói olimpiára, ez pedig a technikai szponzorunk, a Specialized számára is fontos. Mindezek ismeretében nyitottak vagyunk arra, hogy a csapatunkat képviselve mindhárom szakágban tovább fejlődhessen.” A hölgyek mezőnyében kilenc sornak van WorldTeam-licence, közte az SD Worxnak is, amely 2010-től meghatározó tagja a karavánnak. 2021-ben a Danny Stam és Erwin Janssen kettőse által vezetett sor keretében olyan kerekesek kapnak helyet, mint az aktuális világbajnok holland Anna van der Breggen, az idei Strade Bianche-győztese, a szintén holland Chantal van den Broek-Blaak vagy a 2019-es Európa-bajnok Amy Pieters. „Az első beszélgetésem Danny Stammel rögtön jó érzésekkel töltött el és úgy gondolom, hogy ez fontos, ha az ember egy új csapat mellett dönt. Az SD Worx megadja számomra a szabadságot, hogy mindhárom szakágban versenyezhessek, ebben a tekintetben pedig Mathieu van der Poel a tökéletes példa számomra, ő már megmutatta, hogy egy bizonyos életkorig kombinálhatók a szakágak. Megtiszteltetés, hogy hamarosan olyan csapattársaim lesznek, mint Anna van der Breggen vagy Chantal Blaak” – nyilatkozta Vas, aki bízik benne, hogy a hegyikerékpáros szakágban ott lehet majd az ötkarikás játékokon. További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.