UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-04-25 13:07

Kajak-kenu: a paralimpiára készülő Kiss Péter Pál egyelőre a májusi olimpiai válogatóra koncentrál

A Budapesti Honvéd 18 éves parakajakosa, Kiss Péter Pál is nyilatkozott az idei terveiről a MKKSZ szezonnyitó sajtótájékoztatóján.

Megkezdte a visszaszámlálást a Magyar Kajak-kenu Szövetség, és 100 nappal a tokiói nyári olimpia első gyorsasági futama előtt szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott. A szövetségi kapitányok és a felnőttklasszisok mellett részt vett az eseményen a Budapesti Honvéd 18 éves, világbajnok parakajakosa, Kiss Péter Pál is, akinek még hozzávetőleg százharminc napot kell várnia az első tokiói futamig.

Forrás: MTI
Forrás: MTI
„Nem bízhatom el magam, ugyanúgy készülök a válogatóra. Ez a legfontosabb verseny, így mindent ennek rendelek most alá. A tanulást és az edzéseket is jól össze tudom egyeztetni, így zavartalanul tudok készülni.” A paraszakág szövetségi kapitánya, Weisz Róbert is a májusi, szegedi olimpiai kvalifikációs világkupa fontosságát emelte ki. „Örömteli, hogy a szegedi világkupára több nemzet jelezte részvételét, mint a 2019-es világbajnokságra. Ebből is látszik, hogy a mi szakágunkban is óriási az érdeklődés. Jelenleg három kvótánk van, de bízunk benne, hogy Szegeden tudunk még többet szerezni.” További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.