UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-05-08 17:53

Kézilabda: helyt álltak a Boglári Akadémia-SZISE fiataljai a bajnoki címre törő FTC ellen a női NB I-ben

Bár végül tizenegy góllal kikapott az FTC-től, nincs oka a szégyenkezésre a Boglári Akadémia-SZISE csapatának a szombati mérkőzése után. A vezetőedző, ifj. Kiss Szilárd elmondta, a jövő hétre szeretnének nagyon felpörögni.

Az utánpótláskorúakkal felálló Boglári Akadémia-SZISE együttes az FTC-t fogadta a női NB I szombati játéknapján. A bajnokesélyes együttes az első tíz percben három gólnál jobban nem tudott meglépni, a 13. percben pedig egyre felzárkóztak a hazaiak. Ám ezután Klujber Katrin góljaival és Bíró Blanka védéseivel, ritmust váltottak a fővárosiak, így 18–11-es ferencvárosi vezetésnél vonulhattak szünetre a csapatok.

Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Fotó: Tompos Gábor/NEKA
A második félidőben csak néggyel kaptak ki a fiatalok, a 32-21-es vendég siker a bogláriaknak tisztes helytállást, a ferencvárosiaknak pedig fontos lépést jelent a bajnoki cím felé vezető úton. A találkozó után így értékelt a hazaiak mestere, ifj. Kiss Szilárd: „Ha kicsit okosabbak vagyunk, ez jobb is lehetett volna, követtünk el olyan hibákat, melyek a fiatalságunkból adódtak. Meg kell szokni ezt a légkört, nagyon bízom benne, hogy jövő hétre összeállunk, de a karantén és az érettségi után nehéz volt a felkészülés, és egyre több ember kiesését már nagyon nehéz pótolnunk. Szívvel lélekkel megyünk előre és dolgozunk tovább. Kajdon Blankának jobbulást kívánok, hiszen ő a csapat egyik motorja, nagy szükségünk van rá.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.