UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-07-02 09:00

Kosárlabda: Valerio-Bodon Vincent a szintlépés jegyében igazolt a DEAC-hoz

A korosztályos válogatott kosárlabdázó, Valerio-Bodon Vincent (20) két évet töltött Pakson az Atomerőmű SE-ben a felnőttélvonalban, azonban most átteszi a székhelyét Debrecenbe, és az előző bajnokság negyedik helyezettjeként záró DEAC csapatában folytatja.

A férfi kosárlabda-bajnokság NB I A-csoportjában szereplő DEAC csapata a közelmúltban bejelentette, hogy szerződtette az U20-as válogatott tehetséget, Valerio-Bodon Vincentet. A 206 centiméteres, hátvéd és bedobó posztokon is bevethető játékos az elmúlt két évad az Atomerőmű SE-ben játszotta. A kivételes fizikai paraméterekkel megáldott kosarast kérdeztük az átigazolás hátteréről. „Ugyan még volt plusz egy éves, opciós szerződésem az Atomerőműnél, de a bajnokság végeztével megkerestek a debreceniek, amely komoly elgondolkodásra késztetett. Egyáltalán nem volt könnyű döntés, hogy eligazolok, mivel Pakson már abszolút megszoktam a környezetet, sok barátra tettem szert, így nehéz szívvel határoztam úgy, hogy végül klubot váltok. A fejlődésemben rendkívül fontos, szép időszakként fogok visszatekinteni a paksi két évemre – fogalmazott Valerio-Bodon az Utánpótlássportnak. – A pályafutásomban viszont ez hatalmas lehetőség, újabb szintlépés lehet a hosszútávú céljaim felé. Bár az új vezetőedzővel, Milenko Topiccsal még nem beszéltem, de alig várom már a közös munkát!” A 2001-es születésű játékos egy évre kötelezte el magát a Debreceni Egyetem gárdájához.

Valerio-Bodon Vincent (fehérben) a DEAC-hoz írt alá a következő évadra Forrás: MKOSZ
Valerio-Bodon Vincent (fehérben) a DEAC-hoz írt alá a következő évadra Forrás: MKOSZ
„Egy éves szerződést írtunk alá végül, amely azt hiszem mindkét félnek előnyös lehet, hiszen jövő nyáron lesz alkalmunk megvizsgálni, hogyan alakult a közös munka, és ennek fényében tárgyalhatunk. Bízom benne, hogy Debrecenben töretlen lesz a fejlődésem, és a csapattal is sikereket érhetünk el. Ezt követően néhány éven belül pedig kiléphetek a nemzetközi porondra is. Idővel szeretnék majd külföldön is szerencsét próbálni, és még magasabb szintre lépni. A nagy álmom, hogy egyszer Amerikában, az NBA-ben is játszhassak. Tudom, addig még hosszú út vezet, de ezért dolgozom minden nap.” A fiatal játékos a 2020-21-es bajnoki évadban az Atomerőmű SE együttesében 18 alapszakasz mérkőzésen játszott, ezekből 16 alkalommal kezdőként szerepelt, és a rájátszásban is debütálhatott. Az alapszakaszban átlagban kicsivel több, mint húsz percet tölthetett a pályán meccsenként, ezalatt pedig 5,4 pontot, 3,8 lepattanót, 1,2 gólpasszt és 1 blokkot jegyzett. Korából kifolyólag természetesen még bőven érvényes rá az U23-as szabály, így fontos láncszeme lehet Milenko Topics vezetőedző újonnan formálódó alakulatának. Erre világított rá a DEAC honlapján tett nyilatkozatában Becsky István, szakosztályvezető. „Nagyon boldogok vagyunk, hogy megszületett az egyezség, hiszen véleményem szerint Valerio Bodon Vincent idővel a magyar kosárlabdázás meghatározó játékosává válhat. Kiváló képességeiről már a Pakson töltött ideje alatt megbizonyosodhattunk, így minden követ megmozgattunk, hogy a következő szezonban már a mi csapatunkat erősítse. Biztos vagyok benne, hogy be fogja váltani a hozzá fűzött reményeket, Milenko Topics kezei alatt rengeteget fejlődhet, és hozzásegíthet bennünket céljaink eléréséhez" – nyilatkozta a debreceniek sportvezetője. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.