UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-07-09 19:11

Kézi: tükörsima meccsen nyert a csehek ellen a második Eb-csoportmeccsén a junior leányválogatott

A csehek felett aratott tizenhárom gólos sikerével immár négy ponttal áll a csoportja élén a magyar válogatott a celjei U19-es leány kézilabda Európa-bajnokságon.

Megkeveredtek az erőviszonyok csütörtökön a Szlovéniában zajló U19-es leány kézilabda Európa-bajnokság D csoportjában. A magyar válogatott ahogyan várható volt, magabiztosan, nyolc góllal verte a román csapatot (27–19), ám a szintén a végső győzelemre is esélyes norvégok botlottak a csehek ellen (25–28).

Bukovszky Annára ezúttal is lehetett számítani a magyar kapuban Fotó: Maja Kezić/EHF
Bukovszky Annára ezúttal is lehetett számítani a magyar kapuban Fotó: Maja Kezić/EHF
Ilyen előzményekkel találkozott az első forduló két győztese péntek délután a celjei Zlatorog Arénában. Kitűnően kezdték a mérkőzést a mieink a nyolcadik percben 6–3-as állásnál kértek időt a csehek, de a játék képe a folytatásban sem változott, a félidőre magabiztos, nyolcgólos magyar előny épült ki (15–8). A folytatásban pedig már tényleg csak az újabb siker különbsége volt kérdéses: a válasz végül tizenhárom lett, vagyis a 33–20-as sikernek köszönhetően már négy ponttal áll a csoport élén a válogatott. Így értékelt a mérkőzés után az Utánpótlássportnak ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző: „Végig a kezünkben tartottuk a meccset, nagyon stabilan védekeztünk, és ez meghatározta az egész találkozót. Örülök annak is, hogy voltak könnyebb támadásaink, amelyekben látni lehetett az ötletet, a kreativitást. Nem szeretnék nagyon előre gondolkodni, megyünk tovább. Pihenőnap következik, kiértékeljük a két mérkőzésünket, és felkészülünk a norvégokra.” A magyar válogatott legközelebb vasárnap 17 órakor lép pályára Celjében.

Leány U19-es kézilabda Eb, csoportkör Magyarország–Csehország 33–20 (15–8) Magyarország: Bukovszky A. (kapus), Pálffy A., Kukely A. 2, Faragó L. 3, Juhász G. 3, Mérai M. 4, Farkas J. 4. Cserék: Németh K. (kapus) Koronczai P. 8, Ballai B. 2., Besszer B. 2, Ferenczy D. 2, Kajdon B. 2, Mlinkó Zs. 1, Vámos M.. Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.