UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-07-16 15:00

Strandröplabda: mindent vitt az SRSE és a Gödöllői RC az U22-esek országos bajnokságán

Remekeltek az SRSE és a Gödöllői RC strandröplabdázói az U22-esek országos bajnokságán, hiszen mind a tizenkét érem az ő nyakukba került az esemény végén.

Az U22-es korosztály bajnokságával megkezdődött a csepeli strandröplabda ob-forduló. A lányoknál Vasvári Eszternek és Vasvári Zsófinak sikerült a címvédés, a fiúknál pedig Ghazal Jamil és Petik Csanád állhatott fel a dobogó tetejére. Jól látszott az SRSE és a Gödöllői RC dominanciája, hiszen a versenyzőik távoztak az összes, azaz 12 éremmel.

Dobogón az érmesek Forrás: MRSZ
Dobogón az érmesek Forrás: MRSZ
A Magyar Röplabda Szövetség honlapjának beszámolója szerint a fiúknál Stréli Bence sérülése borzolta fel alaposan a kedélyeket, itt Tari Bence maradt hoppon emiatt, mert a címvédő páros tagjai a tavalyi U16-os bajnok kettőssel fuzionálva nevezett erre az ob-ra. A negyeddöntőben aztán Hajós Artúr is elvérzett Veress Ákossal, de a négy közé így is négy SRSE-s duó került be, akik közül a győzelmet végül Ghazal Jamil és Petik Csanád szerezte meg Éliás Balázs és Frányó Csanád előtt, míg a bronzérem Apró Barnabás és Szalai Viktor nyakába került, akik Polgár Leventét és Udvarhelyi Mártont győzték le. A nőknél – csakúgy, mint két hete az U20-asoknál – megint összejött egy gödöllői „halálcsoport” amelynek végül mindhárom érintett párosa bejutott a legjobb négy közé is, ezzel alaposan felborítva a kiemelési sorrendet. Gyenesdiáson végül egy „feles” aranyérem született a GRC-s Vecsey Fanni és az SRSE-s Vasvári Zsófi közreműködésével. Most is mindketten eljutottak a fináléig, ám utóbbi címvédőként testvérével, Eszterrel, előbbi pedig Ratkai Pannával tette meg mindezt. Óriási meglepetésre az első szettet az ezen a tornán először együtt induló gödöllői lányok nyerték meg 21:7-re (!), ám ezt követően magukhoz tértek a Vasvári testvérek és végül a maguk javára fordították a meccset, s védték meg címüket. A bronzérmet végül az U20-as második Bútor Anna és Kristóf Dóra szerezte meg klubtársaik, az ugyancsak gödöllői Kiss Anna és Szabó Anna előtt. Pénteken az U16-os lányok mérik össze erejüket a bajnoki címért és a felnőttek küzdenek meg a selejtezőben a főtábla kiadó négy-négy helyéért. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.