UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2021-08-27 18:11

Vízilabda: az izraeliek legyőzésével elődöntős a magyar válogatott a horvátországi U17-es leány Eb-n

A leányválogatott végig vezetve 13-7-re verte az izraeli csapatot a legjobb nyolc között a horvátországi Sibenikben zajló U17-es vízilabda Európa-bajnokságon.

Miután a csoportküzdelmeket az első helyen zárta Benczur Márton szövetségi edző csapata, így – a nyolcaddöntőt kihagyva – rögtön a negyeddöntőben folytatták a magyar vízilabdás lányok a horvátországi U17-es Eb-n. Az elődöntőbe jutásért az izraeli válogatott volt az ellenfél.

Forrás: MVLSZ
Forrás: MVLSZ
A mieink esélyeshez méltón kezdtek, Szegedi Panni két góljának is köszönhetően a nyitó negyedben már 4-0-ra vezettek, azonban az ellenfél nem adta meg magát, az izraeliek a játékrész végén kétszer is betaláltak gyors egymásutánban. Ezt követően a második nyolc perc jóval kiegyensúlyozottabb játékot hozott, de ezt az etapot is megnyerték a magyarok (3-2), így a felek 7-4-es állással mentek el a nagyszünetre. A harmadik felvonásban ismét domináltak a Benczur tanítványok, az összesen három gólig jutó Aubéli Tekla vezérletével 4-2-re megnyerték ezt a részt, ezzel a negyedik negyed rajtjánál 11-6-os magyar előny szerepelt az eredményjelzőn. Mindezek után a záró szakasz csupán formalitásnak bizonyult, a válogatott 13-7-es győzelmet aratott a negyeddöntőben. Négy találatával Szegedi Panni zárt a mezőny legeredményesebbjeként. A szombaton 19:30-kor kezdődő elődöntőben az orosz-holland párharc győztese vár a lányokra.

U17-es leány vízilabda Európa-bajnokság, negyeddöntő (Sibenik, Horvátország): Magyarország–Izrael 13–7 (4–2, 3–2, 4–2, 2–1) Jegyzőkönyv ITT A magyar válogatott kerete: Kapusok: Golopencza Szonja (UVSE), Torkos Tamara (BVSC) Mezőnyjátékosok: Aubéli Tekla (UVSE), Bonca Vivien (Szentes), Fekete Flóra (BVSC), Felkai Sára (FTC), Golopencza Nóra (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Hnatyszyn Kinga (BVSC), Irmes Rozi (UVSE), Jonkl Csenge (Dunaújváros), Kóka Zelma (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Mácsai Kata (Szentes), Szegedi Panni (UVSE) Szakmai stáb: Biros Péter - szövetségi kapitány; Benczur Márton - szövetségi edző; Kisteleki Dóra - edző; Béres Gerely - kapusedző; dr. Golopencza Péter - doktor; Almási-Szabó Marcella - masszőr

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.