UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2021-10-03 15:09

Akrobatikus torna: junior Eb-hetedik a Bernáth, Stattner leánypáros

Hetedik helyen végzett Bernáth Dorina és Stattner Noémi párosa az akrobatikus tornászok pesarói junior Európa-bajnokságának kombinált döntőjében

A hazai szövetség beszámolója szerint az akrobatikus tornászok olaszországi kontinensviadalának szombati napján már a finálékat rendezték meg.

Junior Eb-hetedik a Bernáth, Stattner leánypáros Forrás: MATSZ Akrobatikus Tornaszakág/Facebook
Junior Eb-hetedik a Bernáth, Stattner leánypáros Forrás: MATSZ Akrobatikus Tornaszakág/Facebook
A magyarok a junior leánypárosok kombinált döntőjében voltak érdekeltek, ahová a statikus és a dinamikus gyakorlata összpontszámával (50.800) a hetedik helyen jutott be a Bernáth Dorina és Stattner Noémi alkotta páros. Ott a kombinált gyakorlatukra 26.250 pontot kaptak a lányok, így összesítésben 77.050 ponttal, a fináléban a német duót megelőzve a hetedik pozícióban fejezték be a viadalt. „Mint azt a pénteki gyakorlat után előrevetítettem, az önbizalom helyreálltával látványosan javult a művészi teljesítmény, amit az előző gyakorlathoz képest is majdnem egy ponttal magasabban értékeltek a bírók. Valószínűleg belátták, hogy a pénteki remek gyakorlat sem a véletlen műve volt” – mondta Vincze Gábor a honi szövetség szakágvezetője. További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.