UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-10-10 08:53

Úszás: minden napra jutott egy Kós-érem a budapesti felnőtt vk-versenyen

Arany-, ezüst- és bronzérmet is nyert Kós Hubert a Duna Arénában rendezett hazai úszóvilágkupa-versenyen, így az idén összesen már öt top hármas helyezésnél tart a sorozatban – pedig még csak két állomáson vagyunk túl…

Több szempontól is jól sikerült a csütörtöktől szombatig a fővárosi Duna Arénában tartott felnőtt úszóvilágkupa-viadal. Pénteken igazán méltó körülmények között búcsúztatták el a magyar sport legendáját, a pályafutását a tokiói olimpián lezáró Cseh Lászlót, eközben pedig a jelen versenyzői szállították az érmeket a vk-futamokon.

Kós Hubert pillangón is remekelt a Duna Arénában Forrás: MÚSZ
Kós Hubert pillangón is remekelt a Duna Arénában Forrás: MÚSZ
Nem tétlenkedett az UTE 18 éves versenyzője, Kós Hubert sem, aki az egy héttel ezelőtt Berlinben szerzett két dobogós helyezés után Budapesten rátett még egy lapáttal: csütörtökön 200 m háton (1:52.79) arany-, pénteken 200 m pillangón (1:54.75) ezüst-, szombaton 400 m vegyesen (4:09.24) pedig bronzérmet nyert. A teljes kollekciónak köszönhetően két állomás után az összetett pontversenyben és előkelő helyen áll az olimpikon sportoló: az eddig gyűjtött 93.3.pontjával a kilencedik helyen áll a rangsorban. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.