UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-10-31 15:34

Kézilabda: a NEKA továbbra is hibátlan, ám két utánpótláscsapat akár bajba is kerülhet az NB I/B-ben

A most futó évadban négy utánpótláscsapat szerepel a női kézilabda NB I/B-ben, a NEKA vezet Nyugaton, de a Keleti csoportban érdekelt FTC is előkelő helyen áll.

Hétről hétre foglalkozunk az élvonalbeli kézilabda-bajnokságban szereplő fiatal játékosokkal, ám érdemes figyelni a másodosztályra, vagyis az NB I/B-ben is, amelyben több utánpótlás-együttes szerepel, a nők mezőnyében egészen pontosan négy.

A NEKA eddig hibátlan a Nyugati csoportban Fotó: Tompos Gábor/NEKA
A NEKA eddig hibátlan a Nyugati csoportban Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Nemrégiben megírtuk, hogy a Nyugati csoportban szereplő Nemzeti Kézilabda Akadémia pazarul kezdte a szezont, nos a balatonbogláriak azóta sem hibáztak, az elmúlt két fordulóban a Kozármislenyt és a Mohácsot is legyőzték. Rajtuk kívül ott van még Nyugaton a Szombathely, illetve a Győr U19-es alakulata. E két csapat az alsóházban van jelenleg, ami azért érdekes, mert a szezon közben összevonják a két csoportot: az első öt részt vehet a rájátszás, a többi csapat azonban a végén legjobb esetben is osztályozóra kényszerül, rosszabb esetben kiesik az NB II-be. Ezzel szemben a Keleti csoportban jól kezdett az FTC U19-es csapata, négy győzelemmel és két vereséggel az előkelő harmadik helyen áll, éppen vasárnap este játszik rangadót a szintén nyolcpontos Orosháza vendégeként.

Így állnak az utánpótláscsapatok a női NB I-ben: Nyugati csoport: 1. NEKA 14 pont/7 mérkőzés, 8. Szombathelyi KKA U19 4/7, 10. Győri Audi ETO KC 2/7 Keleti csoport: 3. FTC U19 8

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.