UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

MOL-tehetségek

2022-01-02 14:25

Jó évet zárt, de nagyobb célokra tör 2022-ben

A MOL Alapítvány által is támogatott 14 éves asztaliteniszező, Kizakisz Georgiosz Nikolaosz remek évet tudhat maga mögött, hiszen az utánpótlás országos bajnokságon is eredményesen szerepelt, illetve az NB I keleti csoportjában is egyre jobb teljesítményt nyújt.

A hazai serdülő fiú asztaliteniszezők egyik legtehetségének tartják a Yorgos SE 14 éves játékosát, Kizakisz Georgiosz Nikolaoszt, aki az elmúlt évben igazolta is kiváló képességeit, remekül szerepelt a itthoni korosztályos viadalokon, illetve eközben már hétről hétre az Extraligát követő felnőttmásodvonalban (NB I keleti csoport) edződik. „Az újonc korosztály után a 2021-ben átléptem a serdülők közé, ami azért viszonylag nagy váltás volt, mert jóval erősebb a mezőny, most már nyilván sokkal komolyabban kell venni a dolgot, mint korábban, még újoncként, de úgy érzem, elég jól belerázódtam, sőt az év második felében kifejezetten jól ment a játék. Sokat fejlődtem, és ez nemcsak a korosztályos versenyeknek köszönhető, hanem az NB I-es szereplésnek is" – nyilatkozta Kizakisz az Utánpótlássportnak.

Kizakisz Georgiosz Nikolaosz Forrás: Yorgos SE
Kizakisz Georgiosz Nikolaosz Forrás: Yorgos SE
A szekszárdi fiatal másfél évvel ezelőtt, 2020 nyarán igazolt a Debrecenbe. „Az első év leginkább arról szólt, hogy belerázódjak, megszokjam ezt a csapatot és az új környezetet, ami az évad második felére egész jól sikerült, hiszen hatvanhét százalékos (szerk: 35-17-es meccsmérleg) mutatóval fejeztem be tavaly tavasszal. A mostani bajnokságban szeretném ezt hetven fölé tornázni, ez lesz a legfőbb célom a következő félévre."  Féltávnál pillanatnyilag 14-10-es (58 százalékos) mérleggel áll, csapata a hatodik a tabellán. Eközben a fő versenyén, 2021-es utánpótlás országos bajnokságon kiváló eredményekkel, és négy dobogós helyezéssel térhetett haza. Az U15-ös mezőnyben fiúpárosban és vegyespárosban második, egyesben harmadik lett, illetve az ifiben fiúpárosban szintén bronzérmet szerzett.
A MOL Alapítvány is támogatja felkészülésében Kizakisz Georgiosz Nikolaoszt Forrás: Yorgos SE
A MOL Alapítvány is támogatja felkészülésében Kizakisz Georgiosz Nikolaoszt Forrás: Yorgos SE
„Elsőéves serdülőként nem lehettem csalódott, a négy érem mindenképpen pozitívum, az egyéniben örültem volna, ha összejön a döntő, de összességében nem panaszkodhattam. Azonban idén már mindenképpen az aranyérem a cél, legalább egy versenyszámot mindenképpen megszeretnék nyerni. Csalódott lennék, ha nem sikerül." Ugyanakkor az ob mellett a kisebb hazai versenyeken is remekelt: a Budapest-bajnokságon például duplázott egyéniben és párosban. Eközben viszont a kitűnő eredmények dacára Kizakisz jelenleg nem tagja az utánpótlás-válogatottnak. A fiatalt a MOL Alapítvány is segíti a felkészülésében, például az ő támogatásuknak köszönhetően Nikolaosz beszerezhetett egy elsőrangú, modern adogatógépet, amely nagyszerűen segíti a mindennapi edzésmunkában. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.