UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2022-01-31 09:05

Cselgáncs: Sipőcz Richárd bronzérmes a portugáliai felnőtt Grand Prix-versenyen

A 20 éves, hatszoros korosztályos Európa-bajnok cselgáncsozó, Sipőcz Richárd a harmadik helyen zárt a nehézsúlyúak között a portugáliai Almadában rendezett felnőtt Grand Prix-verseny zárónapján.

Az almadai Grand Prix-viadal harmadik, utolsó napján a 90 kilogrammos Gőz Roland (22) kezdett a mieink közül, de nem tudott továbblépni az első összecsapásáról, az MTK Budapest U23-as Európa-bajnok cselgáncsozóját az olaszok Eb-bronzérmese, Christian Parlati búcsúztatta – írja a judoinfo.hu.

Sipőcz Richárd bronzérmes Portugáliában Forrás: IJF / judoinfo.hu
Sipőcz Richárd bronzérmes Portugáliában Forrás: IJF / judoinfo.hu
A nehézsúlyúak között a 20 éves Sipőcz Richárd gyönyörű kontrával az utolsó pillanatban csikarta ki a továbbjutást a brazil Juscelino Nascimento ellen, így a Széchenyi Egyetem SE versenyzője a szenegáliak óriása, a háromszoros Afrika-bajnok Mbagnick Ndiaye ellen már az elődöntőbe jutásért küzdhetett. A szenegáli hatalmas erejét a győri, hatszoros utánpótlás Eb-aranyérmes fiatal jó mozgással ellensúlyozta, judotechnikában felül is múlta, vazaris vezetését a négy perces küzdelmi idő végéig megőrizve harcolta ki a továbbjutást. Az elődöntőben a japánok jelöltje, a friss junior japán bajnok Nakamura Juta következett, aki végül aranypontos küzdelemben, intésekkel kiharcolta a döntőbe jutást. Sipőcz a bronzéremért lépett tatamira az amerikai Christian Konoval ellen. A felek a tavalyi junior-világbajnokságon már összemérték erejüket, akkor a magyar fiú ment tovább. Az amerikaiak kontinensbajnoki bronzérmese nem tudott egyenlíteni Almadában – Sipőcz Richárd megszerezte pályafutásának második Grand Prix-bronzérmét, amely a mieink száztizenegyedik medálja a GP-versenyek 2009 óta íródó történetében. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.