UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2022-02-15 18:21

Darts: remekül kezdett Kovács Álmos a PDC Advanced Touron

Túl van a PDC Advanced Tour első hétvégéjén a viadal 15 éves magyar versenyzője, Kovács Álmos, méghozzá nem is akármilyen játékkal: az első viadalon a negyeddöntőig, a másodikon az elődöntőig jutott.

Szűk egy hónapja még arról beszélgettünk a mindössze 15 éves hazai dartsígérettel, Kovács Álmossal, hogy kvalifikált a PDC első számú utánpótlás-versenysorozatára, az Advanced Tourra. Abba a szériába, amelyen a világ 32 legjobb, 18. életévét be nem töltött versenyzője játszik egymással. Akkor így nyilatkozott az esélyekről:

Kovács Álmos erősen kezdett az Advanced Toruon
Kovács Álmos erősen kezdett az Advanced Toruon
„Azon leszek, hogy a lehető legtöbbet kihozzam magamból. A világ legjobb harminckét fiatal dartsosa között játszom majd, a győzelem még nem reális, a tapasztalatszerzés szempontjából viszont óriási lehetőség mindez. És aminek talán a legjobban örülök, hogy a kártya megszerzésével az év végi, gibraltári ifjúsági vébére is kvalifikáltam magam.” A múlt hétvégén meg is tartották az első állomást az angliai Coventryben. Kovács pedig egyáltalán nem játszott megilletődötten a nála két-három évvel idősebbek között sem, az első napon az első körös búcsú mellett egy negyeddöntőt is fel tudott mutatni. Vasárnap ezt sikerült felülmúlnia: a harmadik tornán egészen az elődöntőig menetelt, amelyben csak 5:4-re kapott ki az angol Walkertől, ezt az utolsó viadalon egy nyitó körös búcsú követte. Az első állomás után a teljes mezőny egyetlen közép-európai versenyzőjeként Álmos a nyolcadik helyen áll összetettben. További korosztályos hírek DARTSBAN a sportági aloldalunkon.