UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

MOL-tehetségek

2022-03-10 09:55

Tenerifén készült a nyári, bukaresti ifjúsági Eb-re

Keményen készül a nyári, bukaresti ifjúsági Európa-bajnokságra az Iron SE 16 éves, Mol-támogatott úszója, Komoróczy Lora, akinek nemrégiben tenerifei, melegégövi edzőtábor színesitette a felkészülését.

A múlt év végi, rövid pályás ob-n megszerezte első felnőtt magyar bajnoki címét az akkor még mindössze 15 esztendős Komoróczy Lora. Sőt az ifjúsági országos csúcsot megdöntve (27.43). Most így emlékezett vissza a novemberi viadalra: „Büszke vagyok magamra, hogy azt ott el tudtam érni, mert elég nehéz időszakon vagyok túl, a tavalyi szezon nem volt egyszerű. A lelkemnek nagyon jót tett ez az egész.”

Koromóczy Lora szerint a tenerifei edzőtáborban minden tökéletes volt Forrás: MÚSZ
Koromóczy Lora szerint a tenerifei edzőtáborban minden tökéletes volt Forrás: MÚSZ
Lora már szeptember óta a Duna Arénába edz, január elején pedig hivatalosan is átigazolt a Bálinti Sportegyesületből az Iron SE-be. Februárban pedig három hetet a kanári-szigeteki Tenerifén készülhetett. „Minden tökéletes, nagyon jó helyen voltunk, végig sütött a nap, nyitott medencében edzettünk. Ilyenkor kicsit könnyebb a nehéz feladatokat is teljesíteni.” Az idén sok fontos esemény vár rá, egyelőre saját korosztályában alakítana nagyot, hiszen még jövőre is indulhat az ifjúsági versenyeken. „A legfontosabb nekem jelenleg az ifjúsági Európa-bajnokság, azért is, mert tavaly nem vittek ki, és az fájt. Az Oroszországba tervezett ifi vébével nem tudjuk mi lesz, ezért az kicsit háttérbe szorul. Ezen kívül itthon lesz a felnőtt-világbajnokság, azt nem mondom, hogy ki akarok jutni, mert nem biztos, hogy sikerül, de megpróbálom. Azon leszek, hogy minél jobban ússzak a felnőtt ob-n.” Felkészülésekor nagy segítséget jelent neki a Mol Alapítvány támogatása, amelyet elsősorban pályabérlésre fordít, ezáltal pedig még jobb lehetőségek, feltételek mellett készülhet. Nemrégiben az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja is meglátogatta Komoróczy Lorát: További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.