UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2022-03-22 20:40

Sportlövészet: egy arany, két bronz a magyar csapatoktól a junior Eb-n

A norvégiai Hamarban rendezett 10 méteres junior sportlövő Európa-bajnokság zárónapján egy arany- és két bronzérmet érdemeltek ki a magyar csapatok.

Ahogyan elkezdték, majd folytatták, úgy fejezték be a magyar sportlövők a norvégiai Hamarban rendezett 10 méteres junior Európa-bajnokságot.

Az aranyérmes légpuskás csapat Forrás: MSSZ
Az aranyérmes légpuskás csapat Forrás: MSSZ
Kedden a Bajos Gitta, Nagybányai-Nagy Anna, Tóth Anna összetételű légpuskás csapat az alapversenyben 943.4 körös junior Európa-csúccsal zárt, majd a második kvalifikációs szakaszból a második helyen jutott a szerbek elleni aranycsatába. A fináléban a magyar lányok kiválóan lőttek, és 16–10-es sikerrel szerezték meg az aranyérmet. Bajos Gitta az egyéni Európa-bajnoki címe és a Csendes Dáviddal mixben elért második helye után állt fel a dobogó legfelső fokára, ezzel ő lett a kontinensviadal legeredményesebb versenyzője.
A bronzérmes fiú légpuskás csapat Forrás: MSSZ
A bronzérmes fiú légpuskás csapat Forrás: MSSZ
A légpuskás fiúk a hatodik helyen jutottak tovább az első körből, majd a másodikban a harmadik helyen végezve érkeztek az bronzmérkőzésbe. A szerbek kedden nem szerették a magyarokat, mert Csendes Dávid, Kálmán Bálint és Klenczner Márton triója is előlük halászta el kitűnő teljesítménnyel az érmet. A magyar fiúk 16–12-es győzelemmel érdemelték ki a bronzot.
A bronzérmes leány légpisztolyos csapat Forrás: MSSZ
A bronzérmes leány légpisztolyos csapat Forrás: MSSZ
A légpisztolyos leánycsapat Jákó Miriam, Szakács Tünde, Varga-Zalay Babett felállásban a negyedik, majd a harmadik helyen ment tovább. A hármas a bronzért a lettekkel mérkőzött meg, és aratott nagyon magabiztos, 16–4-es diadalt. Jákó Miriam az egyéni Eb-aranya és a Nagy Bálinttal szerzett vegyes páros-bronza után lett ismét harmadik. A légpisztolyos fiúk is pazarul lőttek, és közel jártak az éremhez. Nagy Bálint, Klem Barnabás, valamint Rédecsi Máté kétszer jutott tovább negyedikként, a bronzcsatában azonban 16–10-re alulmaradt a házigazda norvégokkal szemben. Ezzel a magyar válogatott három arany-, egy ezüst-, valamint négy bronzéremmel végzett a megméretésen. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.