UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-03-23 09:02

Ökölvívás: Hámori Luca és Hoffmann Réka is ezüstérmes lett a poreci U22-es Európa-bajnokságon

Két női döntősünk közül Hámori Luca (66 kg) és Hoffmann Réka (+81 kg) is vereséget szenvedett kedden a poreci U22-es Eb-n; a harmadik magyar érmet a négy között búcsúzó Sipos Hajnalka (52 kg) szerezte.

„Úgy gondolom, a tavalyi éremszámot tudjuk tartani, és remélhetőleg felül is tudjuk múlni” mondta a horvátországi Porecben zajló U22-es ökölvívó Európa-bajnokság rajtja előtt Bertók Róbert szövetségi kapitány. Az egy évvel ezelőtti Roseto degli Abruzziban rendezett kontinensviadalon Kiss Levente és Hámori Luca szerzett bronzérmet, vagyis az idézett jóslat minimum két érmet vizionált.

Hámori Luca (balra) a dobogón Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Hámori Luca (balra) a dobogón Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Kiss ezúttal az első fordulóban kikapott, a 66 kilósok között érdekelt Hámori azonban megismételte, sőt felül is múlta a tavalyi bravúrját. Magabiztos teljesítménnyel jutott el a keddi fináléig, amelyben a német Stefanie von Berge várt rá. Az első menetben hajszállal a riválist látták jobbnak a bírók, majd a második után még nagyobbra nőtt a különbség, eldőlni látszott az aranyérem sorsa. S a végén sem sikerült fordítani így végül egyhangú pontozással a német lett az Európa-bajnok.
Hoffmann Réka (balra) is ezüstérmes lett Porecben
Hoffmann Réka (balra) is ezüstérmes lett Porecben
Hoffmann Réka lengyel riválissal küzdhetett meg a kontinenselsőségért: sajnos szinte végig fölényben bokszolt Oliwia Toborek, aki mindhárom menetet megnyerve, szintén egyhangú pontozással diadalmaskodott. A természetesen így is sikeres Eb-n a magyar csapat Sipos Hajnalkának (52 kg) köszönhetően még bronzérmet is szerzett, ami azt jelenti, hogy mind az érmek számában, mind pedig azok fényességében sikerült felülmúlni a tavalyi, olaszországi termést. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.