UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2022-03-23 19:51

Téli EYOF: Kozuback Kamilla aranyérmes big airben

A 17 éves snowboardos, Kozuback Kamilla a magyar küldöttség első aranyérmét szerezte szerdán a finnországi Vuokattiban zajló téli EYOF-on.

A női hódeszkások mezőnyében Kozuback Kamilla szerdán megnyerte a big air versenyszámot a finnországi Vuokattiban zajló XV. téli európai ifjúsági olimpiai fesztiválon (EYOF), ezzel a magyar küldöttség első aranyérmét szerezte.

Kozuback Kamilla aranyérmes big airben Fotó: MTI/Kovács Tamás
Kozuback Kamilla aranyérmes big airben Fotó: MTI/Kovács Tamás
A Magyar Olimpiai Bizottság közösségi oldalának tájékoztatása szerint a pekingi olimpikon Kozuback magabiztos teljesítménnyel utasította maga mögé a mezőnyt. A 17 éves fiatal a pekingi ötkarikás játékokon három versenyszámban indult a hódeszkásoknál: slopestyle-ban a 28., big airben a 17., félcsőben a 19. helyen végzett. A magyar küldöttségnek ez már a harmadik érme Vuokattiban: a rövidpályás gyorskorcsolyázók közül hétfőn Somodi Maja másodikként zárt 1500 méteren, majd kedden Schőnborn Melinda szerzett ezüstérmet az 500 méteres távon. A péntekig tartó EYOF-on – a 14-18 év közötti fiatalok multisporteseményén – rekordlétszámú, 30 fős magyar csapat vesz részt. További korosztályos hírek SNOWBOARDBAN a sportági aloldalunkon.