UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2022-04-04 13:16

Cselgáncs: Özbas Szofi már a 9., míg Sipőcz Richárd a 20. helyre jött előre a felnőtt-világranglistán

Az antalyai Grand Slam-versenyen megszerzett ezüstérme után a 20 éves Özbas Szofi (63 kg) – egy helyet javítva – már a 9. helyen áll a cselgáncsozók e heti felnőtt-világranglistáján. Eközben a Törökországban ötödik helyen záró Sipőcz Richárd (21) három pozíciót lépett előre, és már a 20. a nehézsúlyúak között.

Remekeltek az elmúlt hét végén az U23-as korú cselgáncsozók az Antalyában rendezett Grand Slam-viadalon. A tokiói olimpiát is megjárt 20 éves Özbas Szofi bejutott pályafutása első GS-döntőjébe a 63 kilósok mezőnyében.

Özbas Szofi (fehérben) már a 9. helyen áll a felnőttek világranglistáján Forrás: IJF
Özbas Szofi (fehérben) már a 9. helyen áll a felnőttek világranglistáján Forrás: IJF
A februári tel-avivi harmadik helye után a Budapesti Honvéd tehetsége ezúttal ezüstéremmel térhetett haza Törökországból, és a döntős szereplésének köszönhetően a felnőtt-világranglistán is előrelépett. A nemzetközi szövetség hétfői rangsorában – egy pozíciót javítva – már a 9. helyet foglalja el a fiatal kiválóság. Özbashoz hasonlóan a győriek nehézsúlyú ígérete, a 21 éves Sipőcz Richárd is kiváló formában dzsúdózik az elmúlt időszakban. A hatszoros korosztályos Eb-győztes magyar versenyző a portugáliai Grand Prix-n megszerzett bronzérmével nyitotta az idei versenyszezont, és most Antalyában szintén nagyon közel állt a dobogós helyezéshez, végül az ötödik hellyel kellett beérnie. Ugyanakkor az értékes pontszerző helyezés számára is sokat ért, mert a legfrissebb világranglistán három helyet jött előre, így jelenleg a 20. helyen áll a +100 kilósok összevetésében. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.