UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-04-09 20:22

Röplabda: az U20-as férfiválogatott kikapott a belgáktól, az U19-es lányok simán nyertek Koszovó ellen az Eb-selejtezőkön

Folytatta szereplését a magyar U20-as férfi- és az U19-es leány röplabda-válogatott az Eb-selejtezőkön. Előbbi a horvátok után a belgák ellen is helytállt, ám ez csupán szettgyőzelemre volt elegendő Bibinjében. A lányok magabiztosan nyertek a házigazda Koszovó ellen, miközben az ellenfél mindössze 35 pontot szerzett a meccsen.

Bravúros játékkal rukkolt elő szombaton az U20-as férfi röplabda-válogatott a belgák ellen a bibinjei Eb-selejtezők második mérkőzésén. Bartal Gergely vezetőedző (Bodonyi Ákos betegség miatt nem utazott el a csapattal) az előző napi, horvátok elleni kezdőhöz képest négy helyen is változtatott – írja a hunvolley.hu.

Helytállt a belgák ellen az U20-as férfiválogatott Forrás: MRSZ
Helytállt a belgák ellen az U20-as férfiválogatott Forrás: MRSZ
Az első szett ugyan hamar elment, legfőképpen a halványabb nyitásfogadás miatt, de az azt követő három játszmában méltó ellenfelei voltak a mieink az európai ranglistán jóval előrébb álló belga együttesnek. A fiúk végig küzdöttek, egymásért harcoltak, a cserék is hatalmas elánnal álltak be, és segítették a csapatot. Összességében tehát elégedettek lehet a szakmai stáb, és ez kellő motivációt adhat mind az utolsó svéd meccsre, mind a távolabbi jövőre nézve. „Európa egyik legjobb utánpótlás-válogatottjával játszottunk ma. Az első játszmában a tegnapi naphoz képest több poszton változtattam, sajnos nem úgy jött ki a lépés, ahogy gondoltuk, főleg a gyenge nyitásfogadáson ment el ez a játszma. A folytatásban változtattam, nagyon jól ritmust váltottunk, a belgák ezt nem tudták kezelni, nagyon jól és magabiztosan játszottunk, sikerült egyenlíteni. A harmadik játékrészben beragadtunk egy állásba, amit az ellenfél könyörtelenül kihasznált. A negyedikben 21 pontig kőkemény csatát vívtunk velük, sajnos a végjátékban úgy gondolom, kicsit elfáradtunk fejben, ezért nem sikerült újra egyenlíteni. Gratulálok a csapatnak, le a kalappal előttük!"– fogalmazott Bartal Gergely szakvezető a szövetség honlapján.

U20-as férfi Eb-selejtező: Magyarország–Belgium 1:3 (–12, 21, –19, –22) Bibinje, 150 néző. V: Schirmacher, Viktorini-Lisa. MAGYARORSZÁG U20: Tóth K. 2, Fenyvesi B. 14, Hajagos 1, Sebestyén 5, Bogdán 1, Boldizsár 5. Csere: Fenyvesi D. (liberó), Török S. 2, Kecskeméti 9, Kiss B. 5, Varga P. 4, Kasnyik. Szövetségi edző: Bartal Gergely. BELGIUM U20: Beelaert 9, Vlahovic 7, Dermaux 28, Reggers 16, Van Loon 7, Van Looveren 2. Csere: Peters (liberó), Schroeven, Ponseele. Szövetségi edző: Kris Eycmans.

Simán verte Koszovót az U19-es leányválogatott Forrás: MRSZ
Simán verte Koszovót az U19-es leányválogatott Forrás: MRSZ
Mindössze egyetlen helyen változtatott Horváth András az előző napi csapaton, így Olcsváry Dóra került a kezdőbe. A két csapat nem volt azonos súlycsoportban egymással, így a mieink kezdettől fogva uralták a játékot, és magabiztosan vezettek mindhárom szettben. Mindössze a másodikban tudták valamelyest tartani a lépést a hazaiak, de ott sem forgott veszélyben a magyarok győzelme. Ennek a sikernek köszönhetően a mieink nagy lépést tettek afelé, hogy kiharcolják a továbbjutást a következő fordulóba. „Minden úgy zajlott, ahogyan azt a mérkőzés előtt elterveztük, a lányok végig betartották a taktikai utasításokat, és agresszívan tudtak játszani az egész meccsen. Az utolsó játszmában kifejezetten felszabadultan röplabdáztunk. Gratulálok a csapatnak, és köszönjük az otthonról érkező, biztató szavakat!" – nyilatkozta Horváth András szövetségi edző.

U19-es leány Eb-selejtező: Magyarország – Koszovó 3:0 (10, 15, 10) Pristina, 50 néző. V: Kukunisz, Salabashyan. MAGYARORSZÁG U19: Imre 11, Rieder 11, Olcsváry 4, Radnai Lili 6, Szatmári 12, Märcz 7. Csere: Baksa (liberó), Erőss, Radnai Luca, Varga B., Stankovics. Szövetségi edző: Horváth András. KOSZOVÓ U19: Ibrahimi, Jashari 4, Neziri 1, Bahtiri 6, Bislimi 7, Voci. Csere: Gashani (liberó), Krasniqi, Llugaliu 4, Ajvazi, Gashi, Begaj 1. Szövetségi edző: Lorik Ilazi.

A csoportgyőztesek mindkét korosztályban automatikusan kivívják az Eb-részvételt, míg a második helyezettek újabb selejtezőkört játszanak. A fiúk a negyedik helyről várják az utolsó játéknapot, míg a lányok a második helyen állnak.

A VASÁRNAPI PROGRAM: 15:00 Magyarország–Svédország (U20-as férfi Eb-selejtező) 19:00 Magyarország–Észtország (U19-es leány Eb-selejtező)

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.