UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2022-06-03 10:40

Tollaslabda: eseménydús nyári hónapok előtt a hazai utánpótlás

A tavaszi időszak elsősorban a korosztályos országos bajnokságokról szólt a tollaslabdázók esetében; a fiatalok a nyári hónapok során sem pihenhetnek, hiszen edzőtáborok, nemzetközi versenyek és kontinensviadalok tarkítják a programjukat.

Több fontos, kiemelt versenyt rendeztek az utánpótláskorú tollaslabdázók számára tavasszal. Április az országos bajnokságokról szólt: a hónap elején az U13-asok és az U19-esek találkoztak Cegléden, őket pedig az U15-ösök megméretése követte Pécsett. A sort a hónap végén (és május első napján) az U11-U17-es ob zárta, amelynek szintén a Pest megyei város adott otthont. Az említett sorozat mellett azonban még egy fontos esemény, a diákolimpia is visszatért – a megméretés két év után kerülhetett újra megrendezésre.

Az U19-es versenyzők legfőbb versenye az augusztusi, belgrádi korosztályos Eb lesz Forrás: MTLSZ
Az U19-es versenyzők legfőbb versenye az augusztusi, belgrádi korosztályos Eb lesz Forrás: MTLSZ
„Örömteli, hogy – bár a koronavírus hatása miatt kisebb létszámmal zajlottak, de – a topjátékosok, a válogatott keret tagjai részt tudtak venni az országos bajnokságokon, össze tudták mérni az erejüket – mondja a tavaszi időszakkal kapcsolatban a Magyar Tollaslabda Szövetség főtitkára, Joó Melinda. – Szerencsére beindultak a nemzetközi versenyek, így külföldön is bizonyíthatnak a különböző korosztályok hazai képviselői. Legutóbb, május második felében, Horvátországban huszonhat U17-es és annál fiatalabb játékos képviselte a magyar színeket, de a közelgő újvidéki tornán is harminc indulót meghaladó delegáció várható.” A szerbiai megméretés is része a magyar fiatalok sűrű nyári programjának: a korosztályos válogatott keretek – amelyek az országos bajnokságok után váltak teljessé – edzőtáborokban készülnek a közelgő kihívásokra; korosztályonként kettő összetartás várható a nyári szezon során. A legfontosabb megméretések közé tartozik a besztercebányai EYOF; a júliusi multisport-eseményen Hart Petra és Horváth Csanád fog ütőt ragadni, augusztusban pedig a belgrádi U19-es Európa-bajnokságon szurkolhatunk a magyar indulóknak. Bár nem a nyarat érinti, de szeptemberben az U15-ösök is kontinensviadalon mérethetik meg magukat – a spanyolországi eseményt februárról halasztották az év második felére.

A magyar utánpótlás-válogatottak keretei: U13 Czira Márk, Liang Eliza, Juhász Zalán, Sándor Elza, Szabolcs Balázs, Susányi Vera, Tóth Gábor, Szabó Sára, Pataki Alex, Lujber Hédi, Liang Olivér, Simon Jázmin, Bernáth Zalán, Lujber Barbara, Szabolcs Márton U15 Ágai Zénó, Karalyos Etelka, Fánczi Áron, Pinke Anna, Pető Balázs, Pápai Luca, Erdős Zsombor, Gyenge Laura, Tószögi György, Szabó Kamilla, Giricz Levente, Boros Maja, Mészáros László U17 Csernyánszki Balázs, Tóth-Kuthy Kinga, Mesterházy Milán, Szabó Zsófi, Nusser Ádám, Nagy Eszter, Palkovics Péter, Dorozsmai Hédi, Balogh Ádám, Mészáros Mira, Sedró Kornél, Bozsogi Mira, Galla Gergő, Boros Vince Félix, Kerekes Balázs, Kiss Ábel Bálint U19 Könczöl Ádám, Hart Petra, Tóth Kristóf, Vetor Nikol, Kígyós Keán, Vetor Tánya, Kollár Tamás, Takács Tünde, Kis-Kasza Miklós, Orosz Tekla, Ágai Zsombor, Kustán Kata, Tóth Barnabás, Torba Katica, Horváth Csanád, Szalai Kíra

További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.