UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-06-08 18:23

Kosárlabda: megkezdte a felkészülést a hazai korosztályos Eb-re az U20-as női válogatott

Kedden munkába állt az U20-as női kosárlabda válogatott az MKOSZ székesfehérvári edzőközpontjában. A Cziczás László vezette nemzeti csapat a júliusi, soproni A-divíziós korosztályos Európa-bajnokságra készül.

Az U20-as női kosárlabda-válogatott szakmai stábja 18 fős bő keretet állított össze, melyben 10 játékos szerepel a tavaly Debrecenben U19-es világbajnoki bronzérmes együttesből. Az első, kedd délelőtti edzésen 14 játékos állt rendelkezésre – Dombai Réka, Madár Eszter, valamint a sérülésből lábadozó Miklós Melinda és Sitku Zsuzsanna még nem voltak ott a csapattal. Dombai és Madár délután már csatlakozott a társaihoz – írja a wbasket.hu.

Megkezdte az Eb-felkészülést az U20-as női válogatott Székesfehérváron Fotó: Török Zsófia
Megkezdte az Eb-felkészülést az U20-as női válogatott Székesfehérváron Fotó: Török Zsófia
A magyar válogatott a kontinenstorna előtt több felkészülési mérkőzést vív. Június 17-én és 18-án Székesfehérváron Szlovákia lesz az ellenfél. Június 24. és 26. között Spanyolországba utaznak felkészülési tornára Cziczás László tanítványai, majd közvetlenül a hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt július 1-én és 2-án Sopronban Szlovéniával mérkőznek meg a mieink. A soproni U20-as A-divíziós Európa-bajnokságot július 8. és 16. között rendezik. A magyar csapat a torna A-csoportjában kezdi meg a szereplését Franciaország, Csehország és Hollandia mellett. „A csapat gerince adott tavalyról. Két játékos viszont biztosan nem lesz, Gyöngyösi Janka és Holcz Rebeka, ők majd a saját korosztályukban, az U18-asok között versenyeznek – nyilatkozta Cziczás László a szakportálnak. – Nagyon fontos szereplői voltak a tavalyi U19-es világbajnoki bronzérmes válogatottnak, és nehéz lesz őket pótolni, de ez a feladat vár azokra a játékosokra, akik újonnan kapnak bizonyítási lehetőséget. Vannak tehát kiadó helyek a csapatban. Ami még nagy problémát okoz, hogy Miklós Melinda komoly lábsérüléssel küzd. Vele úgy számolunk, hogy nem fog szerepelni az U20-as Európa-bajnokságon. Ez azért is nagy hátrány számunkra, mert óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt évben, és a csapat egyik legfontosabb tagja lett volna. Hivatalosan a keretben van, a szívem azt mondatja, hogy játszani fog, de az eszem azt, hogy nélküle kell megoldanunk ezt az Európa-bajnokságot."

A keret tagjai: Boros Júlia Dénes Anna Dombai Réka Dúl Terka Zsófia Horváth Boglárka Horváth Dóra Keita Aya Júlia Krasovec Lili Madár Eszter Miklós Melinda Rakita Lili Rozmán Lilla Anna Salamon Zsófia Sitku Zsuzsanna Szerencsés Tamara Beatrix Telegdy Zsófia Réka Vég-Dudás Anna Vincze Nikolett A szakmai stáb: Cziczás László (vezetőedző) Laczka Miklós (másodedző) Horváth Zsófia (másodedző) Pukler Gábor (csapatvezető) Török Zsófia (Technikai vezető) Fekete Krisztián (fizioterapeuta)

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.