UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2022-06-09 17:51

Sportlövészet: Rescsik Csaba a paralimpiai kvótaszerzés után sem lazít

„Ez nem jelenti azt, hogy most el lehet kezdeni lazítani” – mondja a zsombói Cél-Tudat SE 17 éves kerekesszékes sportlövője, Rescsik Csaba azután, hogy megszerezte Magyarország első kvótáját a 2024-es párizsi paralimpiára.

Mint arról beszámoltunk, a 17 éves Rescsik Csaba a parasportlövők franciaországi világkupájának SH1 R1 (légpuska álló) versenyszámában ezüstérmes lett, ezzel megszerezte Magyarország első kvótáját a 2024-es párizsi paralimpiára.

Rescsik Csaba az első magyar kvótát szerezte a párizsi paralimpiára Forrás: Cél-Tudat SE
Rescsik Csaba az első magyar kvótát szerezte a párizsi paralimpiára Forrás: Cél-Tudat SE
A Chateauroux városában zajló viadalon a zsombói Cél-Tudat SE junior-világrekordere a hetedik helyen kvalifikálta magát a döntőbe, melyben végül a még éppen kvótát érő második helyen végzett. Jákó Csaba tanítványa nem bízta a véletlenre a paralimpián való részvételi jog kivívását, hiszen rögtön az első adandó lehetőségét kihasználta. „A verseny elején nem éreztem magam túl jól, de szépen lassan sikerült belelendülnöm – idézi fel a keddi történéseket a helyszínről Rescsik Csaba azután, hogy csütörtökön már a légpuskás fekvő számban volt érdekelt, és még további két verseny vár rá a hét végéig. – Az alapverseny második felében aztán nem adtam fel, egyre jobban mentek a lövések, és a kitartásomnak végül meglett az eredménye. A döntőben már igazi flow állapotban lőttem, és nem is emlékszem a részletekre. Akkor tértem magamhoz, amikor a végén az utolsó lövéseknél jártunk a francia versenyzővel. A kvótára nem gondoltam menet közben, csak magamra figyeltem és arra, hogy a lehető legjobban végezzem a dolgomat. Csupán a legvégén tudatosult bennem, hogy paralimpiai szereplést ért a teljesítményem. Megkönnyebbültem és nagyon örültem.”
Rescsik Csaba ihletett formában lőtt a chateauroux-i döntőben Forrás: Cél-Tudat SE
Rescsik Csaba ihletett formában lőtt a chateauroux-i döntőben Forrás: Cél-Tudat SE
Rescsik Csaba több mint 810 nappal a párizsi paralimpiai játékok előtt szerzett indulási jogot, így tehát bőven lesz ideje felkészülni élete egyik legfontosabb multisporteseményére. „Hogy én szereztem az első kvótát, az nagyon jó érzéssel tölt el. Azonban ez nem jelenti azt, hogy most el lehet kezdeni lazítani. A következő időszak versenyeit is a lehető legnagyobb intenzitással tervezem végigcsinálni.” Az Eb-bronzérmes reménység végül igen „céltudatosan” jegyezte meg, hogy: „Nagyon várom, hogy átéljem a paralimpiát, azonban tudom, minden versenyszámban sokat kell fejlődnöm, így jó, hogy még van időnk addig.” További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.