UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-06-23 07:17

Úszás: ötödik lett a Pádár Nikolettel és Molnár Dórával felálló 4x200-as gyorsváltó a budapesti felnőtt vb-n

A legjobb európai váltóként az ötödik helyen zárt a két utánpótláskorúval, Pádár Nikolettel és Molnár Dórával szereplő 4x200 m-es női gyorsváltó a hazai rendezésű vizes-világbajnokságon.

Már a döntőbe is egyetlen európai egységként jutott be a magyar négyes a budapesti Duna Arénában zajló felnőtt úszó-világbajnokságon a 4x200-as gyorsváltók között. Délelőttről délutánra egy csere történt a mieinknél: Jakabos Zsuzsanna helyett Kapás Boglárka került be, mellette a 16 éves Pádár Nikolett, a 15 esztendős Molnár Dóra, valamint Késely Ajna úszott.

Pádár Nikolett (balra) és Molnár Dóra (jobbra) világbajnoki ötödik helyezett lett a 4x200-as gyorsváltóban Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport
Pádár Nikolett (balra) és Molnár Dóra (jobbra) világbajnoki ötödik helyezett lett a 4x200-as gyorsváltóban Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport
Az első emberként úszó Pádár megközelítette a legjobbját (1:58.01), majd az utána következő Molnár is két percen belül teljesítette a távot (1:59.76). A váltó 7:57.90-es ideje végül az ötödik helyre volt elég, ezzel egyébként ki is hozták ebből a fináléból a maximumot a lányok, mivel a negyedikként végző kínaiak elérhetetlenek voltak, tizenkét másodperccel előbb értek célba. Ezzel még nem ért véget a fiataloknak a budapesti vb medencés programja, csütörtök reggel 9 után nem sokkal Molnár Dóra bizonyíthat 200 m háton. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.