UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 6.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2022-06-24 08:00

Öttusa: Gyurka-ezüst és csapatarany a barcelonai junior Eb-n

Az öttusázók barcelonai junior Európa-bajnokságán Gyurka Márk Manó egyéniben ezüst-, Viczián Bencével és Koleszár Mihállyal csapatban pedig aranyérmet szerzett.

A női versenyzők után a magyar férfiak is kiválóan szerepeltek az öttusázók barcelonai junior Európa-bajnokságán.

A remeklő fiúk: Koleszár, Gyurka, Viczián és Tamás Forrás: MÖSZ
A remeklő fiúk: Koleszár, Gyurka, Viczián és Tamás Forrás: MÖSZ
A csütörtöki döntőben a végig remekül teljesítő Gyurka Márk Manó a harmadik helyről kezdhette meg a záró, kombinált számot (lövészettel egybekötött futás), melyben végül javítani tudott egy pozíciót, és bravúros ezüstérmet szerzett a győztes francia Ugo Fleurot mögött, valamint a harmadikként beérő, szintén francia Léo Bories előtt. A KSI fiatalja az U19-es korosztályban egyéni vb-bronzéremmel már büszkélkedhetett, most tovább bővítette a kollekcióját. „Visszatekintve elképesztően nehéz időszakon vagyok túl – idézi Gyurkát a hazai szövetség honlapja. – Örülök, hogy sikerült összekaparnom magam belőle, és megmutatni, hogy mit tudok. Szoros verseny volt, minden pillanatban figyelnem kellett.” A négy magyar döntősből mindenki kitűnően versenyzett. A Trion SC-s Viczián Bence az ötödik, a KSI-s Koleszár Mihály a kilencedik, míg a mindössze 17 éves UTE-reménység, Tamás Botond a tizedik helyen ért célba, melynek köszönhetően a Gyurka, Viczián, Koleszár trió csapatban is Európa-bajnok lett. Ezzel a váltóversenyek előtt már négyszer álltak dobogón a magyarok (háromszor annak a legtetején), hiszen szerdán Erdős Rita egyéniben, valamint Bauer Blankával és Eszes Noémivel csapatban is megnyerte a korosztályos kontinensviadalt. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.