UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-06-28 08:54

Vízilabda: „A szeretet tartja össze a KSI-t” – Horváth János

„Azokra a srácokra vagyok a legbüszkébb, akik megállják helyüket az életben” – mondja A hónap utánpótlásedzője májusi díjával elismert vízilabdatréner, a KSI-t irányító Horváth János.

Mint arról beszámoltunk, a múlt héten a Magyar Sport Házában adták át A hónap utánpótlásedzője májusi díját az alapító Magyar Edzők Társasága, az Utanpotlassport.hu szerkesztősége és a Porsche Hungaria képviselői.

Horváth János húsz éve terelgeti a KSI fiatal pólósait Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ
Horváth János húsz éve terelgeti a KSI fiatal pólósait Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ
A kitüntető cím Horváth János vízilabdatréneré lett. A KSI vezetőedzője, szakmai vezetője azután érdemelte ki az elismerést, hogy a sportiskolások szinte kizárólag utánpótláskorú játékosokból álló férficsapata veretlenül végzett az ob I/B-s bajnokság tabellájának élén és az ifjúsági pontvadászat nyolcas döntőjét is megnyerte.  „A játékosaim a tanúk, hogy elég kevés az a szituáció, amikor nehezen tudok megszólalni, ez a díjátadó most ilyen volt – mondta a kitüntetése után a KSI-nél 20 éve tevékenykedő szakember, akinek olyan kiváló pólósok kerültek ki a kezei közül, mint a jelenleg zajló, hazai rendezésű világbajnokságon a felnőttválogatottban érdekelt Angyal Dániel, Jansik Szilárd, Mezei Tamás vagy Vámos Márton. – Számomra a KSI-nél töltött elmúlt húsz év fantasztikus utazás, amelyre dr. Szívós István nevezett be, és egyfajta pótapaként pofozgatott a pályán. Nem győzök neki elég hálás lenni ezért a küldetésért. Azt tűztük ki a zászlónkra, hogy megpróbáljuk azon tradicionális értékek mentén terelgetni a fiatalokat, amelyek az egyesület alapításakor, 1963-ban is megvoltak. Nem a profi csapat a célunk, hanem a felnőttkluboknak szeretnénk játékosokat nevelni. Kicsit furcsa az én számból ilyet hallani, de ebben az is benne van, hogy az eredmény másodlagos, mert ha bajnokságot nyerünk, az csak állapot, és másnap már csupán szűk körben emlékezünk rá. Viszont, hogy szakmailag hogyan dolgozunk, majd később mutatkozik meg a korosztályos, illetve a felnőttválogatott-játékosok számában. Ezzel együtt a legfontosabb, hogy jó embereket neveljünk. Nem lehet mindenkiből bajnok vagy ob I-es játékos, és igazából azokra a srácokra vagyok a legbüszkébb, akik megállják helyüket az életben.” 
Májusban Horváth János lett A hónap utánpótlásedzője Fotó: Mura László
Májusban Horváth János lett A hónap utánpótlásedzője Fotó: Mura László
Horváth János kiemelte, hogy a sikeres edzői pályafutásához nagyjából húsz kollégája mindennapi, áldozatos munkája is hozzájárult, a KSI legutóbbi évadban duplázó ifjúsági csapatáról pedig, úgy fogalmazott, hogy:  „Ez olyan kivételes társaság, amelyet alapvetően a szeretet tart össze. A felnőttcsapat gerincét is olyan játékosok alkotják, akiknek a nagy része még első éves ifi, tehát még jövőre is korosztályos bajnokságban fog játszani. A legutóbbi sikereink alapját a fiatalság, a tudatosság és a terhelhetőség szolgáltatta. Ilyen csapattal élmény együtt dolgozni. A szent cél továbbra is az, hogy ezekből a srácokból első osztályú, válogatott játékosok váljanak. Szeretnénk, hogy mindenki elérje, amit kitűzött, és ha majd valaki abbahagyja a vízilabdát, a tükörbe nézve azt mondhassa, hogy megérte csinálni.”  További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.