UtánpótlásSport
2024. június 25.
  • instagram
JUNIOR NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, ÉSZAK-MACEDÓNIA
Keresés:

Sportágak

Evezés

2022-07-30 19:29

Evezés: nem született magyar érem az U23-as világbajnokságon

A tavalyi eseményhez hasonlóan hét magyar egység jutott be a legjobb hat közé a szombat délután véget érő U23-as evezős-világbajnokságon, dobogós helyen azonban nem sikerült végezniük.

Július 25-31. között az olaszországi Varesében zajlik az U23-as és az U19-es evezősök világbajnoksága. Az idősebbek szombat délután befejezték a versenyzést; a kategóriában nyolc magyar egység mérette meg magát.

Czinege Tamás (elöl) és Boros Bálint kettőse hajszállal maradt le a dobogóról Forrás: Magyar Evezős Szövetség
Czinege Tamás (elöl) és Boros Bálint kettőse hajszállal maradt le a dobogóról Forrás: Magyar Evezős Szövetség
„A csapatok nagyrészével kapcsolatban elvárás, hogy pontszerző helyen, tehát a legjobb nyolcban végezzen; bízom benne, hogy a legjobb formájukat hozzák a fiatalok!” – nyilatkozta az Utánpótlássportnak az esemény előtt a korosztály szövetségi kapitánya, Molnár Dezső. Végül – a tavalyi, racicei vb-hez hasonlóan – a magyar egységek fele jutott be a legjobb nyolcba, érmet viszont egyik csapatnak sem sikerült szereznie. A szakvezető szerint az előzetes várakozás alapján erre a legnagyobb esélye a normálsúlyú egypárak között Szklenka Bencének volt, aki végül nem tudta kvalifikálni magát az A-döntőbe, ellenben a Boros Bálint, Czinege Tamás duóval, akik mindössze kilenc századdal csúsztak le a bronzéremről. Borosék a tavalyi hatodik helyezésükön tudtak javítani. Szintén a legjobb hat egység közé verekedte be magát a Szili Dorina, Fehérvári Eszter könnyűsúlyú kétpár, akik végül utolsóként haladtak át a célvonalon. Vasárnap az U19-esek utolsó futamaival fog befejeződni a kombinált regatta.

A magyar evezősök eredményei az olaszországi U23-as világbajnokságon: Férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes: Boros Bálint, Czinege Tamás – 4. hely Női könnyűsúlyú kétpár: Szili Dorina, Fehérvári Eszter – 6. hely Női könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes: Bóka Sára, Gedeon Anna – 7. hely Férfi egypár: Szklenka Bence – 8. hely Férfi könnyűsúlyú kétpár: Szőllősi Balázs, Bridge Henry – 9. hely Férfi kormányos nélküli kettes: Koncsik Dominik, Juhász Tamás – 10. hely Női kétpár: Kas Natália, Galcsó Flóra – 13. hely Női egypár: Zsíros Janka – 15. hely

További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.