UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2022-08-25 19:25

Cselgáncs: Vég Luca ötödik lett a szarajevói ifjúsági világbajnokságon

A ceglédi Vég Luca (48 kg) – négy győzelmével – magabiztosan menetelt az elődöntőig, majd a fináléba jutásért, illetve a bronzmeccsen is kikapott, így az ötödik helyen zárt a szarajevói ifjúsági cselgáncs-világbajnokságon.

Kollár Sebestyén nyitó napi ezüstérme után csütörtökön három magyar cselgáncsozó szereplését figyelhettük a Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban zajló ifjúsági világbajnokságon.

Vég Luca (fehérben) az ötödik helyen zárt a 48 kilósok között a szarajevói ifjúsági vb-n Forrás: IJF
Vég Luca (fehérben) az ötödik helyen zárt a 48 kilósok között a szarajevói ifjúsági vb-n Forrás: IJF
Közülük Vég Luca jutott a legtovább a 48 kilósok között. A Ceglédi VSE versenyzője már a 64-es táblán tatamira lépett, ugyanakkor a nyitó ellenfél, a görög Maria Eleni Gogua nem jelentett akadályt neki. Ezt követően az olasz Alessandra Rocco ellen egy percen belül nyert ipponnal, így jöhetett a nyolcaddöntő a francia Mel Le Cammal szemben, akit végül a magyar lány vazarival múlt felül. Majd a legjobb nyolc között Vég a kanadai Charlize Isabelle Medilo ellen is villámgyors sikert aratott két vazarival. Ezután viszont az ifjúsági Eb-aranyérmes, svéd Tara Babulfath személyében emberére akadt, két és fél perc után ipponnal alulmaradt az elődöntőben. A bronzéremért újabb korosztályos Eb-győztes, az azeri Aydan Valiyeva következett. Vég Luca végül nem bírt az azerivel, az ötödik helyen fejezte be a vb-t. Az ifjúsági Eb-ezüstérmes Major Ádám (60 kg, Budapesti Honvéd) negyedik kiemeltként jól kezdett: a pánamerikai-ócenániai bajnokság bronzérmes, ausztrál Jules Aibertit ipponnal győzte le a legjobb 32 között. Ám a következő körben a később győztes, grúz Davit Kareli megállította őt. Major a nyolcaddöntőben búcsúzott. A júniusban Porecben korosztályos Európa-bajnoki címet szerző Igaz Laura (52 kg; Budapesti Honvéd) harmadik kiemeltként vágott neki a viadalnak, azonban már első meccsén, a legjobb 16 között kiesett a lengyel Karolina Siennicka ellen. Pénteken újabb három magyar versenyző szerepel Szarajevóban.

IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, SZARAJEVÓ (BOSZNIA-HERCEGOVINA) Augusztus 26., péntek A program: 10:00: selejtezők. 16:00: érmes mérkőzések, döntők Fiú 73 kg (Eichmüller Gergő, Ceglédi VSE) és 81 kg Leány 57 kg (Bognár Inez, Budapesti Honvéd SE) és 63 kg (Botzheim Bodza, Ledényi JI)

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.