UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-08-29 09:03

Úszás: nagyon hosszú (és sikeres) nyarat zár le az utánpótlás a kedden kezdődő limai ifi vb-n

Tizenöt versenyző alkotja a magyar küldöttséget a Peruban rendezendő ifjúsági úszó-világbajnokságon; a magyar keretben természetesen helyet kaptak a másfél hónappal ezelőtti bukaresti korosztályos Eb hősei is.

Voltak olyan magyar fiatalok, akik két felnőtt- és egy utánpótlás-világversennyel a karokban, lábakban érkeztek meg a perui akklimatizációs edzőtáborba, amely a kedden kezdődő ifjúsági világbajnokság felvezetésére volt hivatott.

Pádár Nikolett (balra) és Molnár Dóra sokat tehet a magyar sikerekért Limában is Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport
Pádár Nikolett (balra) és Molnár Dóra sokat tehet a magyar sikerekért Limában is Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport
A viadallal kapcsolatos elvárásokról már csak azért is nehéz bármit mondani, mert a legjobb európai versenyzők tényleg az egész nyarat végigúszták, ez a mieink közül Molnár Dórára és Pádár Nikolettre igaz, nekik gyakorlatilag a nyár eleje óta folyamatosan csúcsformában kell lenniük. És eddig hozzák is az extra teljesítményt, mindketten felnőtt Eb-éremmel gazdagabbak, Molnár ráadásul egyéniben 200 m háton jött össze a bravúr, a júliusi, bukaresti ifjúsági Eb-n négy-négy aranyérem került a nyakukba. A hatnapos limai versenyen minden bizonnyal megint számhalmozás vár rájuk, és a programra tekintve már a nyitó napon igen fontos feladatuk lesz, hiszen úszik a leány 4x 200 m-es gyorsváltó, amely az egyik, ha nem a legnagyobb magyar éremesélynek számít előzetesen Pádárral, Molnárral, na meg persze Ábrahám Minnával és Gyurinovics Lilivel.

A magyar úszóválogatott a perui ifjúsági világbajnokságon Fiúk: Andor Benedek, Bóna Benedek, Bujdosó Zsombor, Gálicz László, Kovács Attila, Magda Boldizsár, Mészáros Dániel, Székely Áron Lányok: Ábrahám Minna, Barna Bianka, Gyurinovics Lili, Jackl Vivien, Komoróczy Lora, Molnár Dóra, Pádár Nikolett

A vb programja: peru ifi vb program         További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.