UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-09-01 17:34

Vízilabda: rangos hazai tornával készül az Eb-re az U19-es fiúválogatott

Az U19-es fiú vízilabda-válogatott szeptemberben Pogoricában vesz részt Európa-bajnokságon, előtte azonban még Kecskeméten szerepel rangos tornán, melyen többek között a montenegróiakkal és a szerbekkel is megmérkőzik.

A magyar korosztályos vízilabda-válogatottak közül már csak az U19-es fiúk várják az idei világeseményüket. A Nyéki Balázs és Korényi Balázs által irányított együttes szeptember 19. és 25. között a montenegrói Podgoricában vesz részt Európa-bajnokságon.

Rangos hazai tornával készül az Eb-re az U19-es fiúválogatott Forrás: MVLSZ
Rangos hazai tornával készül az Eb-re az U19-es fiúválogatott Forrás: MVLSZ
Ha ez a csapat is a dobogó tetejére állna az aktuális tornáján, akkor elképesztő évet produkálna a magyar férfiutánpótlás, hiszen a közelmúltban az U18-asok Belgrádban, az U16-osok pedig Voloszban szereztek vb-aranyérmet. A jó szereplésre minden esély megvan, hiszen a keretet kiváló, már a felnőttmezőnyben is bizonyított játékosok alkotják. Elég csak a jelenleg is a spliti felnőtt Eb-n remeklő Molnár Erik, a nagyválogatottban már ugyanúgy bemutatkozott Nagy Ákos vagy a fiatalabb Vigvári fivér, Vince nevét említenünk.  Nagy Ákoson kívül egyébként még Szalai Péter, Varga Vince és Gaszt Roland tagja a bő keretnek az U18-as világbajnokok közül. Podgoricában a magyar csapat majd a D csoportban küzd, melyben találkozik a házigazda montenegróiakkal, valamint a törökökkel és a franciákkal. A vendéglátók elleni csata tétje minden bizonnyal a csoportelsőség lesz, amely automatikus bejutást jelent a negyeddöntőbe. Ezért is fontos az a felkészülési torna, melyet a válogatott péntektől vasárnapig játszik Kecskeméten. Az E.ON Junior Férfi Nemzetközi Kupára keresztelt eseményen a mieink mellett Hollandia, Montenegró, Németország és Szerbia gárdája lesz ott a Kecskeméti Fürdőben, és a magyarok az első napon mindjárt össze is mérik tudásukat az Eb-csoportellenfél montenegróiakkal.

Az E.ON Junior Férfi Nemzetközi Kupa programja: Szeptember 2., péntek: 10:00 Németország-Hollandia 11:30 Magyarország-Montenegró 18:00 Hollandia-Szerbia 19:30 Montenegró-Németország Szeptember 3., szombat: 10:00 Szerbia-Montenegró 11:30 Magyarország-Németország 18:00 Montenegró-Hollandia 19:30 Magyarország-Szerbia Szeptember 4., vasárnap: 10:00 Magyarország-Hollandia 11:30 Szerbia-Németország A magyar válogatott bő kerete: Danka Benedek (KSI), Gyapjas Viktor (FTC), Kovács Kristóf (Szentes) - kapusok Vigvári Vince (OSC), Ekler Zsombor (UVSE), Pető Attila (KSI), Nagy Ákos (KSI), Szalai Péter (KSI), Mészáros Mátyás (BVSC), Tátrai Dávid (BVSC), Spitz Márk (FTC), Varga Vince (FTC), Klár Gergő (FTC), Molnár Erik (FTC), Nagy Norbert (Miskolc), Vismeg Zsombor (Miskolc), Lakatos Soma (Szeged), Kasza Dániel (Szeged), Gaszt Roland (Pécs)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.